Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΠΑΜΕ..ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ....

Λάθος στην εισήγηση για την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού  της Κρήτης βλέπει η πρωτοβουλία για την προστασία του Λαφονησιού και σε ανακοίνωση της επισημαίνει........Δεν υπάρχει λοιπόν λάθος στην μελέτη.
Το μόνο λάθος και μάλιστα μεγάλο είναι η ίδια η εισήγηση αλλά και η σκοπιμότητα της ειδικής αναφοράς στο θέμα αυτό.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων απέστειλε τις απόψεις των φορέων  σχετικά με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Κρήτης.
Πέρα από τον προβληματισμό που δημιουργεί η «φτώχεια» του κειμένου πράγμα που αποδεικνύει ότι ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά με αυτό το θέμα συνέβη ένα ακόμη «θαύμα» το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι είναι «τυχαίο».
Η ΠΕ Χανίων θεώρησε θέμα σημαντικότατο και κότσαρε ένα πίνακα έξι σελίδων της Δ/νσης Ανάπτυξης ο οποίος όλως τυχαίως  βέβαια περιλαμβάνει 5-6 λατομεία γύψου στην περιοχή Χρυσοσκαλίτισσας Όρμος Στομίου (πρώην Δήμος Ιναχωρίου) (σχετική ανάρτηση είχαμε το Σάββατο βλέπε ΕΔΩ)τα οποία βεβαίως ουδέποτε είχαν οποιαδήποτε άδεια λειτουργίας δηλ. γινόταν παράνομη εξόρυξη.
Με άλλα λόγια  από όλες τις Υπηρεσίες  της ΠΕ Χανίων η μοναδική που έστειλε εξασέλιδο πίνακα ήταν η Δ/νση Ανάπτυξης και βέβαια όχι για οποιαδήποτε άλλη Αναπτυξιακή δραστηριότητα ευθύνης  της αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ. Μπράβο και συγχαρητήρια, βεβαίως στην σύσκεψη ούτε παρουσίασαν πίνακα, ούτε αναφέρθηκαν σχετικά.
 Τέλος να επισημαίνουμε την αβλεψία της σύνταξης των παρατηρήσεων της περιφερικής ενότητας Χανίων που εντελώς "αδόκιμα" δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους τις παρατηρήσεις του Δήμου Κίσαμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: