Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ.....


Η υπόθεση των πλαστών τιμολογίων και επιστροφής ΦΠΑ σε εκατοντάδες αγροτοκτηνοτρόφους ειδικού καθεστώτος σε όλη την επικράτεια, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις καθώς μόνο στο Νομό Ηρακλείου αφορά 1.920 περιπτώσεις. Τα κατά τόπους ΣΔΟΕ, με αργή αλλά μεθοδική δουλειά, κατάφεραν να εντοπίσουν τους εμπλεκομένους έναν προς έναν, οι οποίοι κατέθεταν για σειρά ετών εικονικά τιμολόγια και εισέπρατταν παρανόμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ. Το ζήτημα είναι γνωστό εδώ και κάποια χρόνια, και οι έρευνες όπως φαίνεται συνεχίζονται, μιας και ως εμπλεκόμενοι φέρονται αρκετοί υπηρεσιακοί υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και υπάλληλοι Συνεταιρισμών και  Ενώσεων.
Ο προηγούμενος νόμος έδινε τη δυνατότητα στους παρανομούντες να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν εισπράξει από το δημόσιο αλλά ελάχιστοι έκαναν χρήση αυτού του δικαιώματος. Ο σημερινός νόμος ζήτα το αρχικό ποσό που είχε εισπραχθεί επί τρία, πλέον τόκων υπερημερίας, συν πρόστιμο, ποσό που φθάνει περίπου πενταπλάσιο του αρχικού.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης αφού συναντήθηκε με τους αγροτοκτηνοτρόφους και χωρίς καμία πρόθεση να εμπλακεί στις έρευνες που συνεχίζονται από τις Δικαστικές Αρχές όπως άλλωστε τους τόνισε από την πρώτη στιγμή, μένοντας μόνο στο οικονομικό επίπεδο της υπόθεσης ενημέρωσε τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη και με έγγραφη αναφορά μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου επιδιώκει τη εξεύρεση μια μέσης λύσης.
Ο κ. Αυγενάκης τονίζει σε δήλωσή του ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί το μήνυμα ότι υπερασπιζόμαστε την ατιμωρησία ή ότι χαϊδεύουμε και τάζουμε λύσεις, ωστόσο πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση ώστε όσοι παρανόμησαν να πληρώσουν σταδιακά, ειδάλλως θα αναγκαστούν να διαλύσουν τις αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες τους. Και από την άλλη να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το κράτος έχει νόμους και πρέπει να εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν, ωστόσο οι νόμοι θα πρέπει να προσαρμόζονται στις καταστάσεις των καιρών».

Υ.Σ όποιος έκλεψε πάει φυλακή..και δεν του κάνουν χατήρι να πληρώσει αυτά που έκλεψε με δόσεις...τόσο καιρό που τα έκλεβαν σάμπως και στεναχωρήθηκαν ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: