Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ...


.....ο διυπουργικός συντονισμός!
Γραφει ο Νίκος Μουντάκης
Το νομοσχέδιο για την «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συζητείται στην Βουλή προβλέπει την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού υπό τον Πρωθυπουργό ως πάγια επιτελική δομή με αποστολή την οργάνωση της εκτέλεσης του κυβερνητικού έργου από τα υπουργεία και την προώθηση δράσεων απλούστευσης διαδικασιών και μείωσης των διοικητικών επιβαρύνσεων.
Όμως, πόσο θα κοστίζει αυτό ετησίως στον πολύπαθο κρατικό κορβανά; Το ελάχιστο κόστος υπολογίζεται περίπου στις 725.000 ευρώ ετησίως.
Μόνο για το 2013, η υπό ίδρυση Γενική Γραμματεία Συντονισμού θα κοστίσει περίπου 885 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων 451.500 ευρώ θα καταβληθούν ως αποδοχές στους προϊσταμένους των μονάδων της Γραμματείας Συντονισμού, 73.000 ευρώ θα δοθούν ως αποδοχές στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού (6.083 ευρώ τον μήνα !), 35.250 ευρώ θα δοθούν ως αποδοχές στον Ειδικό Σύμβουλο της Γραμματείας, 34.900 ευρώ θα καταβληθούν στον προϊστάμενο του ιδιαίτερου γραφείου του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού, ενώ 34.900 ευρώ θα δοθούν ως αμοιβή σε Ειδικό Συνεργάτη.
Ακόμη, 72.600 ευρώ θα δοθούν ως αποδοχές για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της συνιστώμενης Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, ενώ 22.900 ευρώ θα λαμβάνει ως αποζημίωση ο Νομικός Συνεργάτης της Γραμματείας. Ακόμη, προβλέπεται για το 2013 εφάπαξ δαπάνη 160.00 ευρώ για την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την λειτουργία της Γραμματείας. Στα ποσά αυτά θα προστίθενται οι αποζημιώσεις για την πληρωμή των υπερωριών των υπαλλήλων των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού και τα εκτός έδρας του προσωπικού της Γραμματείας.
Ωστόσο, οι ανωτέρω δαπάνες θα μειώνονται στο βαθμό που οι προαναφερόμενες θέσεις καλύπτονται με μετάταξη ή απόσπαση υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: