Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΕ Η ΔΟΣΗ...


 ......επικοινωνιακά παιχνίδια από την κυβέρνηση!
Το πράσινο φως έδωσε η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου ώστε να αποδεσμεύσει με την ψήφο του στο Eurogroup τη δόση για την Ελλάδα. Αν και τα τελευταία 24ωρα η ελληνική κυβέρνηση με διαρροές και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα επιχείρησε να δημιουργήσει κλίμα σκεπτικισμού και χαμηλών προσδοκιών ώστε να μπορέσει να "πανηγυρίσει" εκ των υστέρων οι εξελίξεις προηγούνται του επικοινωνιακού σχεδιασμού.
Παρ' όλα αυτά επιπλοκές υπάρχουν και αναμένεται να συζητηθούν στο Eurogroup αλλά χωρίς να επηρεάσουν την καταβολή της δόσης. Τα τεχνικά κλιμάκια κατέληξαν ήδη στην άντληση των κεφαλαίων από τον EFSF για τη χρηματοδότηση του συνόλου του ποσού που απαιτείται για την επαναγορά χρέους.
Ανοιχτό μένει ακόμα, σύμφωνα και με τα διεθνή Media, το θέμα της απόκλισης καθώς το πρόγραμμα δεν πέτυχε το στόχο ......
.... της μείωσης του δημοσίου χρέους κατά 10,5% περιοριζόμενο στο 9,6%. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νέο πρόγραμμα επαναγοράς που θα κληθούν να συμμετάσχουν όσοι δεν μπήκαν στο PSI+, αλλά το IIF αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας προσπάθειας, ενώ το ΔΝΤ φοβάται αυξημένο τίμημα.
Όσον αφορά το πρόγραμμα της επαναγοράς του χρέους το τελικό αποτέλεσμα είναι ακριβότερο για το ελληνικό Δημόσιο ενώ το όφελος είναι κάτω των στόχων. Παρ' όλα αυτά το ΔΝΤ δεν φαίνεται διατεθειμένο να μπλοκάρει τη δόση καθώς κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε τους γερμανικούς σχεδιασμούς για διάσπαση της τρόικας και αποχώρηση του ΔΝΤ.
Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αλλαγή των συσχετισμών και των ακολουθούμενων πολιτικών στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον και τις συνέπειες για την Ελλάδα.
Αντιδράσεις στους κόλπους του Eurogroup για τα αυξημένα κεφάλαια που θα χρειαστεί η Ελλάδα για την επαναγορά αναμένεται να εκφράσει η Ολλανδία και ενδεχομένως η Φινλανδία αλλά η δόση αναμένεται να εκταμιευθεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: