Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΗ – ΕΕΤΗΔΕ – ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΤΡΟΪΚΑ – Α.Π.


Τα νέα από το διαδίκτυο μας λένε ότι με σημερινή απόφαση του Α.Π. ανεστάλη η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που απαγόρευσε την χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ (Χαράτσι) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μέχρι τον Μάρτιο 2013, δηλαδή μέχρι την παραγραμματισμένη λήξη καταβολής όλων των δόσεων του ΕΕΤΗΔΕ.
Ναι, οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές από τους πολίτες, και οι πρώτες και οι δεύτερες, από άλλους Δημόσιους άνδρες δεν είναι σεβαστές.
Τώρα το πώς και γιατί οι πρώτες αναστέλλονται από τις δεύτερες, θα το δούμε από το αιτιολογικό της Απόφασης του Α.Π.
Υποθέτουμε πως, παρά το άρτιο της Απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγόρευσε την χρέωση του φόρου στους λογαριασμούς της Ενέργειας (ΔΕΗ) αλλά και την επ' αυτού ανάλογη Γνωμάτευση του Επιτρόπου της Ε.Ε., πως δεν επιτρέπεται .....
.......η σύνδεση παροχής ενέργειας με φόρους οιασδήποτε μορφής, αυτά παρακαμφτήκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, από πιέσεις μεγαλύτερες των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και της αντίστοιχης πρωτόδικης κρίσης, λόγους και αιτίες παράβασης των Κανόνων της Ε.Ε., για μεγαλύτερα συμφέροντα.
Ποια είναι τα μεγαλύτερα συμφέροντα, από τα Κωδικοποιημένα της Ε.Ε. που έχουμε προσχωρήσει, θα το δούμε στην απόφαση, μόλις την διαβάσουμε.
Ναι, οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και οι πρώτες και οι δεύτερες.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά και κάθε Δημόσιας Αρχής πρέπει να είναι συμβατές με το ισχύον Δίκαιο της Ε.Ε. στην οποία είμαστε μέλος και αυτοκτονούμε για να μην εξέλθουμε.
Τώρα να πάμε στο ΕΔΑΔ, δεν το βλέπω, αυτές είναι αποφάσεις κατακεφαλιές, δεν παρέχεται ο απαιτούμενος χρόνος της Δικονομίας.
Το σημαντικό είναι επέβαλε ένα φόρο κολλητά στους λογαριασμούς Ενέργειας, ένας συνταγματολόγος ένας καθηγητής δικαίου, δεν μπορούσε να ρωτηθεί για να φορολογούν σωστά, σύμφωνα με το Σύνταγμα αφ ενός, αλλά και σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες, που αυτοκτονούμε για να μην εξέλθουμε.
Πως πείθονται στον καθρέφτη τους οι συμφορείς της Ελλάδας.
Αυτά βέβαια είναι απολύτως συναφή, με την άρνηση ψήφου Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς έφθασε η χώρα στο σημερινό ΧΑΟΣ, από το οποίο όλοι οι έγκυροι οικονομικοί παρατηρητές λένε ότι δεν υπάρχει πόρτα εξόδου, ούτε σκαλιά από το παράθυρο.
Αυτοί που αυτοκτονούν, απλά εκτελούν το μέλλον με άλλο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: