Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK


Όχι δε θα πάω στη διαδήλωση, προτιμώ να κάνω κάτι χειρότερο αλλά περισσότερο χρήσιμο και να μοιραστώ τις σκέψεις μου με τους άλλους και με εκείνους που μπορεί να θέλουνε κι αυτοί να μιλήσομε χωρίς κραυγές και μπαγιάτικα συνθήματα...
Έχω βαρεθεί να ακούω τους κονφερανσιέ της επανάστασης... Έχω βαρεθεί!
Αλλά στο ρακοκάζανο της Τηλεδημοκρατίας μας τρεις λαλούν και δυό χορεύουν! Ξοδεύομε έτσι όλον τον λιγοστό -και γι’ αυτό ακριβό- χρόνο μας στη λίστα Λαγκάρντ κι αναλωνόμστε στους θεατρινισμούς του συστήματος και τις συλλήψεις δημοσιογράφων και «δημοσιογράφων». Wag The Dog και “Like”... Ενίοτε ρίχνομε όλο το βάρος της οργής μας στην καταχρηστική άσκηση της εξουσίας από τον υπουργό της Προστασίας του Πωλητή... “Λάικ”... Όχι, αυτό δεν είναι “Λάικ”...
Εμείς οι καναπεδάτοι της επανάστασης, τα παρατηρούμε όλα αυτά και πληκτρολογούμε έξυπνους αφορισμούς και τους κάνουνε “share” και “like”!!! Εσείς πόσα “like” κάνατε σήμερα?
Ο Τζιμάκος όμως τα έχει πει όλα! 
Βούλγαροι, Βούλγαροι,
Xανούμισσες Bαζέλες
όλο το Eθνος προσκυνάει
Σώβρακα και Φανέλες
Ανεγκέφαλοι κρετίνοι ......
... βγαίνουν από τα ημιυπόγεια γυμναστήρια τους που βρωμάνε ιδρωτίλα, με λοστούς στα χέρια και σπάνε βιτρίνες και μελαψά κεφάλια Από την άλλη οι ετοιμοπόλεμοι αντιεξουσιαστές αφήνουνε τον καναπέ της γκόμενας και τα λόγια του αέρα και πάνε να υπερασπιστούνε τους αδύναμους. Θα το ξαναπώ: προσοχή Ρεμάλια, μην αρχίσετε να βάζετε φωτιά στα χαρτιά!
Οι χούλιγκαν των γηπέδων, που τους έχει προδώσει η ομάδα τους και ο Πρόεδρος λείπει σε ταξίδι για δουλειές, μαζεύονται, άνεργοι, αδικημένοι και απαίδευτοι γύρω από τους νοσταλγούς του τρίτου Ράιχ. Αλλά είναι πολύ οπισθοδρομικοί και οι νοσταλγοί και οι πολέμιοι του Χίτλερ. Γιατί εδώ, αγαπητό μου πληκτρολόγιο, εδώ, έχομε πια να κάνομε με το τέταρτο Ράιχ! 
Και δεν είναι γερμανικό αυτό το Ράιχ, είναι το Ράιχ των Αγορών, αυτό που θα υπηρετεί πιστά ο αυριανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ράιχ που θα στηρίξει κι ο διάδοχος της Βασίλισσας της Αγγλίας η οποία, λένε,  τινάζει όπου να’ ναι τα πέταλα μετά την τελευταία της ταλαιπωρία στο πλευρό του Πράκτορα 007.
Είναι το Ράιχ της Φράου Καγκελάριου και του Γιου της Νυφίτσας! Αλλά όχι μόνον αυτών. Ούτε είναι γερμανικό! Τι ξέρει ο γερμανός συνταξιούχος απ' αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι θέματα για τους σπουδαίους, που κερδίζουν πάντα. Μαζί πλησιάζουν κι οι άλλες οι ύαινες που αρχίζουν να ζυγώνουν όλο και περισσότερο το ημιθανές σαρκίο της Ψωροκώσταινας, σημάδι ότι η «αθάνατη ελληνική ψυχή ετοιμάζεται να μας βγει από το στόμα...

Ώρες Αγωνίας και πολλές Αμφιβολίες...
Αλλά, Συνέλληνες, είναι μονόδρομος, Γρηγορείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: