Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ....


...αλλά όχι ακόμα!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Οι αγορές πανηγυρίζουν, καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι στο Eurogroup της Τρήτης θα υπάρξει συνολική πολιτική λύση για την Ελλάδα η οποία θα οδηγεί σε ουσιαστική μείωση του Δημοσίου χρέους της χώρας στο 120% έως το 2020. Η κατάσταση όμως παραμένει οριακή, καθώς μπορεί οι αγορές να ανιχνεύουν την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την υπέρβαση της κρίσης αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ άνθρωποι που βρίσκονται στον πυρήνα των τεχνικών διαπραγματεύσεων νιώθουν αποκομμένοι από τις εξελίξεις, ενώ εκφράζουν δυσπιστία σχετικά με τα όσα γράφονται και διαρρέονται στον Τύπο.
Οι υψηλοί τόνοι στην αντιπαράθεση του ΔΝΤ με τη Γερμανία ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις την προηγούμενη εβδομάδα δίνουν την αίσθηση σκληρού διπλωματικού παζαριού. 
Η προσπάθεια προσέγγισης των δυο πλευρών με δημόσιες δηλώσεις αξιωματούχων που φανερώνουν σύγκλιση, ακυρώνεται πριν τελειώσει η μέρα από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιμένει -μετά τη δύση του ηλίου- στη σκληρή λιτότητα και στις διευκολύνσεις με ανταλλάγματα.
Ενώ λοιπόν γίνεται οργανωμένη προσπάθεια, αφενός να κατέβει ο πήχης των προσδοκιών και αφετέρου να βελτιωθεί το κλίμα, στην πραγματικότητα οι δυο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι ......
..... υπάρχει ψυχροπολεμικό κλίμα στο προσκήνιο και στην κεντρική πολιτική σκηνή και όλες οι κινήσεις εξελίσσονται στο παρασκήνιο μεταξύ πολιτικών και εν τη απουσία τεχνοκρατών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι δηλώσεις του επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για αναπόφευκτο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Εντύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος αν και διαφωνεί με το κούρεμαμ φαίνεται να το θεωρεί φυσική εξέλιξη και προσπαθεί να το καθυστερήσει. Δεν είναι τυχαία η διφορούμενη δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος αν και είναι αρνητικά διακείμενος απέναντι σε ένα κούρεμα εντούτοις εκτιμά ότι μπορεί να γίνει μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όπως έχει κατ επανάληψη χαρακτηριστεί η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: