Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΣΗ....

Αλλάζουν ξανά τα δεδομένα. Προσπάθεια ΔΝΤ για επίσπευση των πολιτικών αποφάσεων
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, την Ουάσινγκτον και τη Φρανκφούρτη για το μέλλον της Ελλάδας καθώς η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα δρα ως μοχλός πίεσης για την άμεση λήψη αποφάσεων. Η δυναμική που έχει προσλάβει το Δημόσιο χρέος δεν φαίνεται αναστρέψιμη ενώ δεν μπορεί να χαλιναγωγηθεί με αποτέλεσμα να προκαλείται εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να δώσει τη συγκατάθεσή του στη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας αν δεν υπάρχει λύση που να καθιστά σε εύλογο χρονικό διάστημα βιώσιμο το χρέος.
Η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να συνταχθεί με τον άξονα Μέρκελ επιτρέποντας την καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης πυροδότησε αλυσιδωτές εκρήξεις στο εσωτερικό της τρόικας και "έκαψε" το βασικό διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας. Οι επιλογές Σαμαρά οδήγησαν σε κρίση της σχέσης με την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία δεν έχει δεχθεί ακόμα να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Όπως φαίνεται όμως το ΔΝΤ επικρατεί σε αυτή τη μάχη των διαπραγματεύσεων καθώς -σύμφωνα- με το Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι μάλλον δεν θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου καθώς δεν έχει επιλυθεί ακόμα της βιωσιμότητας του χρέους.
Πηγές του Sofokleousin.gr εκτιμούν ότι είτε η τρόικα δεν θα υποβάλλει έκθεση λόγω εσωτερικών διαφωνιών είτε η έκθεση που θα δημοσιευθεί θα έχει διατυπώσεις οι οποίες θα αναπέμπουν το θέμα για λύση στους ηγέτες της Ευρωζώνης.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών για να αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους μια έκθεση που να αναφέρει με σαφήνεια ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Σε διαφορετική περίπτωση το ΔΝΤ δεν θα συνεισφέρει το δικό του μερίδιο και θα θεωρηθεί ότι διακόπτει τη χρηματοδότηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: