Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ....

.....ο Σαμαράς κατεβάζει τους τόνους
Η ασυμφωνία στον προϋπολογισμό είναι πλέον σίγουρο ότι θα καθυστερήσει την πολιτική λύση, άρα είμαστε πιο κοντά στο σχέδιο-παγίδα του Σόιμπλε. Αναλυτικότερα:
Μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα με αδιευκρίνιστες επιπτώσεις προκαλούν αναστάτωση στην ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες, καθώς αν και σύμβουλοι του πρωθυπουργού τα είχαν επισημάνει εγκαίρως, η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να τα εντάξει στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς, καλλιεργώντας υπέρμετρες προσδοκίες για λύση στο Eurogroup τις Δευτέρας. Οι εμπλοκές στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό αναγκάζουν την Κομισιόν να αναδιανείμει κονδύλια, προκειμένου να ικανοποιήσει Ιταλία και Γαλλία, ενώ η επιμονή του Κάμερον φαίνεται ότι τελικά εξυπηρετεί τη Γερμανία. Όπως δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, η επίτευξη συμφωνίας επί του προϋπολογισμού της ΕΕ φαίνεται από δύσκολη έως απίθανη.
Αν όμως δεν υπάρξει προϋπολογισμός μια σειρά από προβλήματα θα ανακύψουν στο άμεσο μέλλον, προκαλώντας μια μίνι ευρωπαϊκή καραμπόλα, στην οποία θα αποδοθεί η έλλειψη πολιτικής συμφωνίας.
Αντιλαμβανόμενος το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, ο Αντώνης Σαμαράς αναπροσαρμόζει την επικοινωνιακή πολιτική, κατεβάζοντας τους τόνους, όπως φαίνεται και από το κεντρικό άρθρο στο site του Βήματος το οποίος τιτλοφορείται: "Αντ. Σαμαράς: Με χαμηλούς τόνους για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας".
Η επικοινωνιακή στροφή αυτή δείχνει ότι η κατάσταση περιπλέκεται και το πολιτικό σκηνικό μεταβάλλεται, ενώ η Ελλάδα ισορροπεί σε λεπτό στρώμα πάγου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός επενδύει -σχεδόν αποκλειστικά- στη σιγουριά για την εκταμίευση της δόσης και όχι στην ολοκληρωτική πολιτική λύση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: