Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ρ.


Φορτηγό πλοίο 146 μέτρα μήκους, ναυπηγημένο το 1921.
Την 30η Δεκεμβρίου του 1967 έφυγε από το λιμάνι της Χαλκίδας με φορτίο τσιμέντου, είχε προορισμό την Βόρεια Αφρική. Λόγω της κακοκαιρίας αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει πρώτα στο Διακόφτι, Κύθηρα. Τον Ιανουάριο έφυγε από το νησί, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών εξακολουθούσαν να είναι σκληρές, άλλαξε πορεία, με κατεύθυνση προς τη δυτική ακτή της Κρήτης. Το πλοίο έφτασε στο νησάκι Ήμερη Γραμβούσα, όπου και αγκυροβόλησε 200 μέτρα από την ακτή, με τη χρήση των δύο αγκυρών του. Στις 8 Γενάρη στις 13.15 η αλυσίδα της δεξιάς άγκυρας  έσπασε ξαφνικά. Παρά τις προσπάθειες του καπετάνιου και του πληρώματος στις 20.00 το πλοίο προσάραξε.
Το πλήρωμα παρέμεινε στο νησί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και περισυνελέγησαν από το πολεμικό πλοίο «Ιέραξ», που έφτασε από τη ναυτική βάση της Σούδας.
Το "Δημήτριος P" τώρα είναι μια atraction για τους ανθρώπους που επισκέπτονται το ενετικό φρούριο στη Γραμβούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: