Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ,....


..... επιλεκτική χρεωκοπία και εκλογές την Άνοιξη
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Το χρονικό του προδιαγεγραφέντος κουρέματος
Οι επιλογές της Ευρώπης είναι πλέον περιορισμένες ενώ οι ΗΠΑ θα εμπλακούν στη διελκυστίνδα με συγκεκριμένο σχέδιο και πολιτική. Τη δυναμική των εξελίξεων επιβεβαίωσαν και οι Financial Times, επιχειρώντας να εντείνουν τις διεργασίες και να επιταχύνουν τις εξελίξεις.
Τώρα και η Κομισιόν αναγκάζεται -εκ των πραγμάτων- να ακολουθήσει τη γραμμή του ΔΝΤ καθώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει μονόπλευρη δράση. Πριν από τη λήψη της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, χρειάζεται μια συμφωνία για το χρέος της χώρας και τη χρηματοδότησή της, δήλωσε  ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο΄Κόνορ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Παράλληλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος, η Κομισιόν χαιρετίζει την έγκριση των δημοσιονομικών, διαρθρωτικών μέτρων .......
.... από το ελληνικό κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντάς την ως «'ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι η ψηφοφορία την Κυριακή για τον προϋπολογισμό, θεωρείται ακόμη ένα κρίσιμο τεστ.
Χωρίς κούρεμα δεν έχει δόση, ενώ  η τρόικα δεν θα υποβάλλει έκθεση λόγω εσωτερικών διαφωνιών ή η έκθεση που θα δημοσιευθεί θα έχει διατυπώσεις οι οποίες θα αναπέμπουν το θέμα για λύση στους ηγέτες της Ευρωζώνης.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών για να αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους μια έκθεση που να αναφέρει με σαφήνεια ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Σε διαφορετική περίπτωση το ΔΝΤ δεν θα συνεισφέρει το δικό του μερίδιο και θα θεωρηθεί ότι διακόπτει τη χρηματοδότηση της χώρας.
Στην Ευρώπη επισημαίνουν ότι τα κεφάλαια δεν είναι αναγκαία καθώς αυτά θα εξυπηρετούσαν το σκοπό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η οποία έχει δρομολογηθεί για τον Απρίλιο.
Παράλληλα αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι όσο καθυστερεί η εκταμίευση της δόσης τόσο η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις ενώ βελτιώνεται και η λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού.
Από τις 12 Οκτωβρίου το ΔΝΤ έχει ανοίξει τα χαρτιά του, υποστηριζόμενο από συμβούλους του Μπαράκ Ομπάμα:
Η μάχη όμως έχει ανοίξει πολύ νωρίτερα από το καλοκαίρι, όταν τα τεχνικά κλιμάκια ενημέρωσαν για την αποτυχία των προβλέψεων και τον εκτροχιασμό του προγράμματος
Το ΔΝΤ αποκάλυψε τον Οκτώβριο όσα γνώριζε από το καλοκαίρι, επιχειρώντας να εντείνει τις πιέσεις για την εξεύρεση λύσης.
Λίγο νωρίτερα τον Σεπτέμβριο το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να μην εκταμιευθεί η δόση αν δεν λυθεί το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: