Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Τις ίδιες εικόνες ντροπής, με βυθισμένα φορτηγά, λαμαρίνες και μπόλικο γύψο εντός της θάλασσας, αλλά και με κομμάτια αμιάντου, μαζί με μεγάλες ποσότητες από μπάζα, διάσπαρτα στην ξηρά, αντίκρυσαν και πάλι τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Βυθού», που βρέθηκαν στην περιοχή του Όρμου Στομίου του Δήμου Κισάμου, δύο, περίπου, χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη, όταν είχαν αποτυπώσει τις ίδιες ακριβώς εικόνες εγκατάλειψης, ρύπανσης, αδιαφορίας και δυσφήμισης.
Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει εξέφρασε, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Βυθού” Χάρης Καραβαράκης.
«Πριν από δύο περίπου χρόνια είχαμε βρεθεί στην περιοχή, προσκεκλημένοι από τον σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Βάθης Κυριάκο Κογχυλάκη, για να διαπιστώσουμε ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που υπάρχει εκεί. Πραγματικά διαπιστώσαμε ότι το εγκαταλελειμμένο, πλέον, εργοστάσιο και οι επίσης εγκαταλελειμμένοι παράκτιοι χώροι φόρτωσης, με αποτέλεσμα η συνολική εικόνα και η ρύπανση της περιοχής να αποτελεί μια ντροπή για τον τόπο μας. Μετά από δύο χρόνια ξαναβρεθήκαμε στην ίδια περιοχή και είδαμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, πέραν του ότι ορισμένα από τα αντικείμενα που ήταν στη στεριά έχουν καταλήξει στη θάλασσα».
Καλά και ποιο περιμένουν να τα καθαρίσει; Ο Δήμος δεν έχει μια.....

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τσίπα πάνω του θες να πεις και δεν ενδιαφέρεται για την περιοχή παρά μόνο να τα κονομήσει από το Ελαφονήσι.

Ανώνυμος είπε...

Σε τετοιες περιπτώσεις η νομοθεσία είναι σαφής & οι Υπηρεσίες & φορείς έχουν υποχρεώση για συγκεκριμένες ενέργειες:
1)Ο Δήμος ενεργεί στην κατεύθυνση καταγγελίας & ενημέρωσης
2)Λιμενική Αρχή Ν2971/2001
3)Υπηρεσίες Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Περιφέρειας & ΥΠΕΚΑ Ν1650/86
4)Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος ΚΕΠΠΕ Ν1650/86
Όλοι οι παραπάνω ενεργούν με αποδέκτη τοω εισαγγελέα
Κουκουρακης Κων/νος

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ενεργούσε ο πρώην ΔΗΜΟΣ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ γιαυτό τα τοπικά λαμόγια του επιτίθεντο.
Γιαυτό οι βουλευτές δεν τον έκαναν κέφι.
Ο Δήμος Κισσάμου έχει ενεργήσει για την εφαρμογή του νόμου??
Ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον εισαγγελέα??

Ανώνυμος είπε...

σε ποιό κόσμο ζεις , σιγά μην κάνουν τέτοια πράγματα να στενοχωρήσουν ψήφους και τους προισταμένους τους , είπαμε και πρεπει να το εμπεδώσετε , η κονόμα μόνο τους ενδιαφέρει

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ...Η ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΚΙΣΣΆΜΟΥ ΝΑ ΈΧΕΙ ΕΝΕΡΓΉΣΕΙ ΈΤΣΙ?? ΣΙΓΆ ΜΗ ΣΤΆΞΕΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ορισμένες περιπτώσεις νόμοι υπάρχουν.
Οι πονηροί περνάνε την άποψη ότι δεν υπάρχουν νομοί απλώς για μην κάνουν τίποτα.
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ???