Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ......


Η ΝΔ στα Χανιά
Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά στελέχη του κόμματος είχαν εκφράσει την πεποίθηση, ότι στόχος στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι η πρωτιά, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο.
Εκτίμησαν, δε, ότι από τη μεγάλη ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2010, είχε περάσει διάστημα μεγάλο, ικανό να αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο τους συσχετισμούς δυνάμεων τόσο στα Χανιά όσο και στην Κρήτη.
Τα αποτελέσματα των εκλογών, ωστόσο, διέψευσαν όχι απλά τις προσδοκίες για πρωτιά, αλλά ακόμη και τις όποιες ελπίδες για αξιοπρεπή παρουσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Δημοκρατία ήρθε πέμπτο κόμμα στα Χανιά, λαμβάνοντας το χαμηλότερο ποσοστό της πανελλαδικά (8,44%)!
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στα Χανιά η ΝΔ κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση της πανελλαδικά: -21,30%! 
Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το κόμμα του κ. Αντώνη Σαμαρά πήρε μονοψήφια ποσοστά μόνο σε τρεις εκλογικές περιφέρειες της χώρας: Χανιά (8,44%), Ηράκλειο (9,13%) και Β’ Πειραιώς (9,77%).
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η εκλογή τριών βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία στα Χανιά δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στην εκλογική της δύναμη, που αποδεικνύεται πρωτόγνωρα αλλά όχι ανεξήγητα χαμηλή.
Οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις ιδιαιτερότητες του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου, που πριμοδοτεί προκλητικά το πρώτο -πανελλαδικά- κόμμα ειδικά στις τετραεδρικές εκλογικές περιφέρειες.
Γεγονός που, παράλληλα, σημαίνει, πολύ απλά, ότι αν σε τυχόν επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόμμα σε όλη τη χώρα, κινδυνεύει να μείνει χωρίς βουλευτή στα Χανιά.
Γεωργακάκης Γιώργος Χ.Ν
Καλά τα λέει ο Γιώργος αλλά έπρεπε να συμπληρώσει και τις λάθος επιλογές στο ψηφοδέλτιο.....και ο κόσμος της επαρχίας, ανατολικά αλλά και δυτικά της πόλης ξέρει ....Όσο για την εκλογική απάτη Παυλόπουλου-πες με και Σκανδαλίδη- αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές πάλι θα βγάλει ο νομός 3 Χανιώτες ....Τάλε κουάλε δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: