Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΤΕΛ;

Δεν είναι οριστικό......αλλά το ράδιο αρβύλα, λέει, ότι το ΚΤΕΛ μεταναστεύει από την μικρή μας πλατεία! Μεταναστεύει εκεί που πάνε όλοι ...στην Ηρώων Πολυτεχνείου, δίπλα, από τον ΟΤΕ. Και εντάξει είναι απαίτηση πολλών να φύγουν τα λεωφορεία από την ΑΣΧΗΜΗ πλατεία, αλλά να πάνε κάπου που θα ξεμπλοκάρει η πόλη και όχι να δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα. Η επιλογή της πλατεία ΟΤΕ (εγώ την ονομάζω πλατεία Χαρίλαου Λυγιδάκη) μόνο καλή ιδέα δεν είναι, γιατί μας κάνει άνω-κάτω...ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχουν τόσοι και τόσοι περασιάρηδες.
Κάποτε έγιναν απαλλοτριώσεις σε χώρο πλησίον του Μητροπολιτικού ναού σε οικόπεδα που προοριζόταν για την δημιουργία συγκοινωνιακού σταθμού, φυσικά λόγω περιστάσεων αλλά και ..άλλων τινών ξεχάστηκε........Αλήθεια η δημοτική αρχή συνηγορεί στην μεταφορά του ΚΤΕΛ; Ολάκερη πλατεία υπάρχει πλησίον της θάλασσας....αλλά εμείς αντί να πάμε στην ανάπτυξη σφίγγουμε για τα βουνά!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: