Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΟΑΠ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ


Σχετικά με την "Τεχνική Σύσκεψη" που έγινε στο Ηράκλειο για το θέμα του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και τα όσα υποστηρίζει στο δελτίο Τύπου, το οποίο φέρεται να υπογράφει ο δήμαρχος Κισάμου και προκειμένου να σταματήσει η παραπληροφόρηση και τα επικοινωνιακά τερτίπια, θέλουμε να ενημερωθούμε για τα εξής:
1. Το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. πρώην Δήμου Ιναχωρίου παρελήφθη ως πλήρες από την εκ του νόμου επιτροπή επίβλεψης και τη Διευθύνουσα Υπηρεσία και απεστάλη στη Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. για προώθηση και θεσμοθέτηση τον 2/2010.
2. Από τον 2/2010 έως και τον 10/2010 από τη Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. προκύπτει σωρεία παρατηρήσεων (κατά ριπάς όπως αναφέρει βουλευτής).
3. Ολες απαντώνται γραπτώς από την Ομάδα Μελέτης και τον Δήμο Ιναχωρίου.
Τον 2/2011 ο γεωλόγος της Ομάδας Μελέτης κλείνει οριστικά με πολυσέλιδη επιστολή κάθε θέμα και δικαιολογία που έβαζε η Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ.
4. Από τον 3/2011 κύριε δήμαρχε όλα τα θέματα έχουν οριστικά λυθεί και εσείς επί έναν χρόνο δεν κάνετε απολύτως τίποτα προκειμένου να υποχρεώσετε μία  Υπηρεσία με παρανομική συμπεριφορά να εφαρμόσει τον νόμο (Ν. 2742/999, Ν. 2508/2003, ΥΑ 37691/14-9-2007).
Πέρα, λοιπόν, από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις 'Τεχνικές συσκέψεις' προς λύση δήθεν προβλημάτων υπάρχει η αμείλικτη πραγματικότητα, η οποία αποκαλύπτει γιατί το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. από τον 3/2011 έως και σήμερα δεν έχει θεσμοθετηθεί και το θέμα παραμένει στάσιμο.
α. Ο δήμαρχος Κισάμου είχε την πρωτοβουλία να προκαλέσει αυτή την 'Τεχνική Σύσκεψη'. Θα πρέπει να μας απαντήσει γιατί στη σύσκεψη αυτή, ενώ το γνώριζε, δεν προσκάλεσε τον εντεταλμένο υπάλληλο της Διεύθυνσης ΠΕ.ΧΩ., ο οποίος ως πρόεδρος της εκ του νόμου Επιτροπής Επίβλεψης παρακολουθούσε την εκπόνηση της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. επί τρία χρόνια και το γνωρίζει όσο ουδείς άλλος.
β. Γιατί στη σύσκεψη αυτή, ενώ το γνώριζε, δεν προσκάλεσε τον αρμόδιο γεωλόγο της Περιφέρειας που με τις οδηγίες ...........
.....και την επίβλεψή του υλοποιήθηκε η Γεωλογική Μελέτη από τον γεωλόγο της ομάδας μελέτης.
γ. Ο κ. δήμαρχος γνωρίζει ότι εάν η γεωλογική μελέτη θεωρηθεί από τον γεωλόγο του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και όχι από γεωλόγο της Περιφέρειας θα έχουμε θεώρηση από αναρμόδιο όργανο με βάση την ΥΑ 37691/14-9-2007 με όλες τις συνέπειες εις βάρος μας.
δ. Θα πρέπει ο κ. δήμαρχος να δημοσιεύσει όλα τα έγγραφα, σχετικά με τη θεσμοθέτηση του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., τα οποία έχει αποστείλει από τον 2/2011 έως και τον 2/2012 προκειμένου να πιέσει τη Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. να εφαρμόσει τον νόμο, αλλά να πείσει και εμάς ότι πράγματι δεν θέλει λατομική ζώνη στην περιοχή Ορμος Στομίου - Προφήτης Ηλίας.
ε. Η αποδοχή από τον κ. δήμαρχο ότι η Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. θα προωθήσει το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. με τις οποίες παρατηρήσεις της είναι μία από τις παγίδες και μία από τις αιτίες που επί έναν χρόνο το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. αραχνιάζει στο συρτάρι της Διεύθυνσης ΠΕ.ΧΩ.
Αυτό το οποίο έχουμε ζητήσει είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας όπου ο εντεταλμένος υπάλληλος της ΠΕ.ΧΩ. και πρόεδρος της επιτροπής επίβλεψης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. εισηγείται στο Σ.Χ.Ο.Π. και όπου αρμόδιος γεωλόγος της Περιφέρειας θεωρεί τη γεωλογική μελέτη.
Ολα τα άλλα είναι μεθοδεύσεις με αποκλειστικό στόχο κάποιοι να εμφανίζονται ότι είναι υπέρ της θεσμοθέτησης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. χωρίς λατομική ζώνη στην πραγματικότητα να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να ενεργούν ώστε να μη θεσμοθετηθεί.    
Οσον αφορά τη δυσαρέσκεια του κ. δημάρχου για το γεγονός ότι φορείς, περιφερειακές παρατάξεις, κόμματα, έγκριτη εφημερίδα και πολίτες βγαίνουν με επιχειρήματα και στηρίζουν την προσπάθεια θεσμοθέτησης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., ξεμπροστιάζοντας τους πονηρούς, τον ενημερώνουμε ότι ειδικά κάποια κόμματα επί τέσσερα χρόνια και όχι προεκλογικά έχουν στηρίξει την υπόθεση αυτή.
Και τη στηρίζουν μετά λόγου γνώσεως διότι έχουν μελετήσει όλη την επίσημη αλληλογραφία την οποία έχουν, όπως την έχετε και εσείς κ. δήμαρχε και έχουν βεβαιωθεί ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών.    
Δεν έχουν, λοιπόν, κανένα ανάγκη να τους υποδείξει τι να γράφουν ούτε να τους γράφουν άλλοι τα κείμενά τους.
Εμείς σας παρακαλούμε επιτέλους άμεσα να κινηθείτε αυστηρά μέσα στα πλαίσια που θέτει η κείμενη νομοθεσία και να προβείτε σε όλες τις εκ του νόμου ενέργειες προκειμένου να θεσμοθετηθεί το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., αλλά και να ελεγχθούν όσοι με πράξεις ή παραλείψεις οφειλομένων πράξεων έχουν ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών της Δυτικής Κισάμου.
Κουκουράκης Κωνσταντίνος,
πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου,
δημοτικός σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: