Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟΥ


 Κύριε δήμαρχε, με επιστολή σας στις 13/3/12 με τίτλο «Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ιναχωρίου: Κριτική και θέσεις a la carte» παρουσιάζετε την δήθεν «ενορχηστρωμένη επίθεση» που δέχεται η δημοτική αρχή Κισάμου, τόσο από εμένα, όσο και από άλλους φορείς και ομάδες. Αξιολογώντας την επιστολή σας ως προσβλητική η οποία υπερβαίνει τα όρια της ευγενούς δημόσιας αντιπαράθεσης, έκρινα, ότι οφείλω να απαντήσω υπερασπιζόμενος τόσο τις απόψεις μου όσο και την πολιτική μου αξιοπρέπεια.
Κύριε δήμαρχε, με κατηγορείτε -μεταξύ άλλων- ότι αποτελώ μέρος μιας ενορχηστρωμένης και υποκινούμενης επίθεσης εναντίον του Δήμου, ότι είμαι τυπικά υπογράφων του κειμένου στο οποίο τάσσομαι απέναντι στις  ταχτικές του κ. Καρούντζου, ότι έχω επιλεκτικές (a la carte) θέσεις πάνω στα ζητήματα, αμφισβητείτε τις δημοκρατικές μου ευαισθησίες, αφήνετε υπόνοιες ότι απαξιώνω του πολίτες της Κισάμου. Όλες αυτές οι κατηγορίες σε συνδυασμό με το ειρωνικό σας ύφος και τα μικροπρεπή υπονοούμενα αποτελούν απροκάλυπτη προσπάθεια φίμωσης. Επιπρόσθετα καταδεικνύουν τον κειμενογράφο σας ως άνθρωπο που ρέπει προς τον λαϊκισμό και στην εμπάθεια  ο οποίος, συνειδητά ή όχι, επιχειρεί να μειώσει το κύρος και την σοβαρότητα  που οφείλετε να επιδεικνύετε ως Δήμαρχος Κισάμου.
Ειδικότερα, θεωρώ απρόκλητη την επίθεση σας καθώς ουδέποτε κατηγόρησα την δημοτική αρχή για την μη πρόσκληση της μειοψηφίας του Δήμου Κισάμου και του Τ.Ο.Ε.Β. καθώς δεν συγκαλέσατε εσείς την εν λόγω συνάντηση στον Ο.Α.Δ.Υ.Κ.. Είναι προκλητικό και κακόβουλο να με αποκαλείτε τυπικά υπογράφοντα αμφισβητώντας την αυτονομία μου αλλά και την κρίση μου υπονομεύοντας με ως χειραγωγήσιμο. Πολύ περισσότερο, όταν τις όποιες απόψεις μου επιλέγω να τις προβάλω δημόσια και ουδέποτε δίστασα να τις υπερασπιστώ. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να χρησιμοποιούσατε την επιστολή μου ως έναν ακόμα μοχλό πίεσης εναντίον του κ. Καρούντζου για την θεσμοθέτηση του υπό έγκριση Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ιναχωρίου. Το ήθος και το ύφος της επιστολής σας θα έπρεπε να είχε άλλον αποδέκτη.
Επί της ουσίας, το ερώτημα που έχω θέσει προς την δημοτική αρχή, αφορά την σκοπιμότητα της τεχνικής σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο για το ζήτημα της θεσμοθέτησης του υπό έγκριση Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.  Ιναχωρίου. Στη βάση του ερωτήματος αυτού, θα ήταν χρήσιμο να μας γνωρίσετε το καινούριο στοιχείο που προσέθεσε η τεχνική αυτή σύσκεψη (που επιχειρείτε να της προσδώσετε πανηγυρικό χαρακτήρα), πέρα από αυτά που αναφέρονται στην επίσημη και ήδη γνωστή αλληλογραφία, και κυρίως ποιές είναι οι επίσημες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της. 
Όσον αφορά το θέμα της Μαρίνας Κισάμου για την οποία, πράγματι, έχω αναφέρει δημόσια ότι δεν διαθέτει τις κατάλληλες μελέτες παραπέμπω στο συνέδριο (23/3/12)  με θέμα την διάβρωση των ακτών που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Εκεί ο κορυφαίος σε θέματα παράκτιας Μηχανικής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Συνολάκης δήλωσε: «Ακόμα και τώρα στην Κίσαμο θέλουν να κάνουν καινούργια μαρίνα. Δεν υπάρχουν μετρήσεις, δεν υπάρχει τίποτα. Με το μάτι. Πού θα την κάνουμε; Θα την κάνουμε εδώ. Γιατί; Για να προλάβουμε για να πάρουμε ένα Ε.Σ.Π.Α. και να εξασφαλίσουμε τα λεφτά. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα».
Τέλος, σχετικά με τον κίνδυνο που ελλοχεύει-σύμφωνα με τα λεγόμενα σας- οι πολίτες της Κισάμου να απαξιώνονται από εμένα (ως προς την επιλογή τους για την Δημοτική Αρχή στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές). Επιτρέψτε μου να θεωρώ, πολιτικά ανέντιμο να τοποθετείτε την πλειοψηφία των πολιτών που σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους απέναντι σε όποιον -αιρετό ή μη- διαφοροποιείται από την Δημοτική Αρχή. Η δημοκρατική σας ευαισθησία που επικαλείται ο κειμενογράφος σας, θα έπρεπε να σας είχε αποτρέψει από μια τέτοια έκτροπη δήλωση.
Κύριε δήμαρχε, ευελπιστώ παρά το επιθετικό περιεχόμενο της επιστολής αυτής, να μην την εκλάβετε ως εχθρική. Η όποια διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση των θεμάτων δεν μας τοποθετεί απέναντι, καθώς απέναντι, βρίσκονται μόνο τα προβλήματα του τόπου και τίποτα περισσότερο. Σε ότι με αφορά θα συνεχίσω απρόσκοπτα να προσπαθώ για την επίλυση τους.
Σημανδηράκης Παναγιώτης 
Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: