Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΔΩΣΑΜΕ!


Σe άρθρο του Γερμανού δημοσιογράφου Paul Ronzheimer, πραγματεύεται την ελληνική προεκλογική περίοδο και ο υπογράφων επισημαίνει, ότι «δεν μπορεί κανείς πια να καταλάβει τους Έλληνες πολιτικούς. Η χώρα τους βρίσκεται εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης, και αυτοί δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από τα να ζητάνε από τη Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις».
Ο…  ανιστόρητος δημοσιογράφος, αναφέρει στο κείμενό του ότι «το θέμα των αποζημιώσεων έχει λήξει. Έχουν καταβληθεί από το γερμανικό κράτος στην Ελλάδα και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό. Το ότι Έλληνες πολιτικοί κάνουν κατάχρηση του εν λόγω θέματος προκειμένου να επωφεληθούν πολιτικά, εν όψει των εθνικών εκλογών είναι ανεύθυνο, σκανδαλώδες και αγενές, επειδή η Γερμανία έχει στηρίξει την Ελλάδα -προσφέροντας δισεκατομμύρια- όσο καμία άλλη χώρα».
Wer soll diese griechischen Politiker noch verstehen?
Ihr Land steckt mitten in seiner schwersten Krise – und sie haben nichts Besseres zu tun, als von Deutschland mal wieder Reparationen zu verlangen.
Um eines ganz klar zu sagen: Über die Schrecken der deutschen Besatzung im Zweiten Weltkrieg gibt es keinen Zweifel, das Nazi-Regime hat den Griechen schweres Leid angetan.
Aber Reparationszahlungen sind längst geleistet worden. Wenn jetzt griechische Politiker das Thema für ihren Wahlkampf missbrauchen, ist das verantwortungslos und unverschämt zu gleich.
Verantwortungslos, weil die griechischen Politiker die Stimmung in ihrem Land nur noch mehr aufheizen.
Unverschämt, weil gerade Deutschland wie kein anderer Staat die Griechen in ihrer Krise mit Milliarden unterstützt.
Hoffentlich fällt das griechische Volk auf diese Wahlkampfmanöver seiner Politiker nicht herein.

Δεν υπάρχουν σχόλια: