Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ;

Διαβάζω στο σάιτ aftodioikisi.gr

Μετά το επίσημο «χαράτσι» της ΔΕΗ από το κεντρικό ένα ακόμη, ανεπίσημο αυτή τη φορά, έχει κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα, αυτή τη φορά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι δήμοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια ελλείμματα (τυχαίο;) να εισπράξουν για δεύτερη φορά παλαιές κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Πρωταγωνιστές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr, δύο από τους μεγαλύτερους και πλέον υπερχρεωμένους ΟΤΑ της χώρας, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Πειραιά οι οποίοι επιχειρούν να λύσουν το τεράστιο ταμειακό τους πρόβλημα «χαρατσώνοντας» αδιακρίτως τους πολίτες. Αντίστοιχα φαινόμενα φαίνεται ότι υπάρχουν και σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, ωστόσο, καθώς αυτή τη στιγμή η aftodioikisi.gr δεν έχει (γραπτές) αποδείξεις στη διάθεση της δεν αναφέρεται (προς το παρόν) ονομαστικά σε αυτούς.
Εγώ δεν πιστεύω ότι οι κλήσεις που μας έστειλε ο δικός μας δήμος είναι διπλοπληρωμένες, όμως είμαι σίγουρος ότι και σαν ιδέα ήταν κακή και λάθος εποχή!! Οι πολίτες του δήμου βρίσκονται σε απόγνωση και χρήματα δεν περισσεύουν για τέτοιες σπατάλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: