Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΣΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ


Η ιδέα για την δημιουργία αυτής της συλλογικότητας γεννήθηκε από τις ανάγκες των καιρών. Η οικονομική εξαθλίωση μέρους της κοινωνίας είναι προ των πυλών αποδεικνύοντας την πλήρη ανικανότητα της πολιτείας που μας έχει παραδώσει στο έλεος των κάθε λογής παρανόμων κερδοσκόπων. Μόνη μας ελπίδα η αυτενέργεια των πολιτών στους οποίους και απευθυνθήκαμε ώστε να διαμορφώσουμε το περιεχόμενο και την προοπτική της συλλογικότητας μας
Κατ’ αρχήν συναντηθήκαμε με εκπροσώπους φορέων και πολίτες της Κίσσαμου στο χώρο της Ι.Μ.Κ.Σ. όπου ανταλλάξαμε απόψεις προσπαθώντας να χαράξουμε πορεία. Επίσης ήρθαμε σε επαφή με φορείς και πολίτες στο δημαρχείο Καντάνου όπου βρήκαμε θετική ανταπόκριση.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Κισσάμου και Σελίνου δημιουργήθηκε ως αντιστάθμισμα των γεωμετρικά.......
....... αναπτυσσόμενων προβλημάτων που κατατρώγουν το όποιο κεφάλαιο ελευθερίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας έχει απομείνει.
Αποφεύγοντας τις μέγγενες των κομματικών μηχανισμών, προτάσσει μια απλή, εθελοντική συνεργασία πολιτών ή οργανωτικών ομάδων, στοχεύοντας στην Αλληλεγγύη, την Ενημέρωση και την Συμπόρευση ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν πολυεπίπεδα την κοινωνία μας.
Η Πρωτοβουλία δεν αφαιρεί το δικαίωμα σε κανέναν πολίτη, οικογένεια ή οργάνωση, να ακολουθούν την προσωπική ή συλλογική τους επιλογή. Αντίθετα αγκαλιάζει και συντονίζει οριζόντια τις όποιες προσπάθειες τους εάν και εφόσον αφορούν το κοινό καλό.
Οι δράση της Ομάδας αναπτύσσεται στο επίπεδο της ενημέρωσης και αφύπνισης του πολίτη, στην δημιουργία προτάσεων και δράσεων, στην στήριξη πρωτοβουλιών πολιτών ή φορέων προωθώντας τις οριζόντια, δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή βάση ώθησης.
Όλες οι δραστηριότητες μας θα κινηθούν μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και δηλώνουμε ρητά και απερίφραστα ότι καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν στοχεύει.
Μόνον όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα για τον καθένα.
Με την πρώτη μας εκδήλωση πέρα από την ενημέρωση των πολιτών καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ή να ηγηθούν στις ήδη δρομολογημένες πρωτοβουλίες:
1) Συλλογή και διακίνηση Τροφίμων και ρουχισμού
2) Συλλογή και διακίνηση Φαρμάκων
3) Δημιουργία Δικτύου ανταλλαγών υπηρεσιών και προϊόντων σε συνεργασία με το αντίστοιχο δίκτυο που λειτουργεί στα Χανιά και σε άλλες πόλεις
4) Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων
5) Δημιουργία ιστοσελίδας
6) Νομικές συμβουλές και δικαστικές παρεμβάσεις
Η λειτουργία αυτών των επιτροπών εξαρτάται από την δική σας συμμετοχή και κυρίως από την αφύπνιση της εθελοντικής μας δράσης. Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να δημιουργήσουν μια ισχυρή αποκεντρωμένη και βιώσιμη Οικονομία. Ν’ αντιταχθούμε στις ατομικές μας συνήθειες και να οδηγηθούμε στις συλλογικές. Να αντιτάξουμε την εργατικότητα, την αξιοσύνη, την εφευρετικότητα, την εντιμότητα και την αλληλεγγύη.
Εκ της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κισσάμου και Σελίνου.
Εδώ η ιστοσελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: