Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;

Από τις 28 Δεκεμβρίου με κοινή απόφαση των υπουργών οικονομικών και Πολιτισμού όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά και τα Μουσεία θα μπορούν να νοικιαστούν ...για φωτογράφιση ή και για γυρίσματα ταινίας.  Με με 1.000 ευρώ  μπορείς να νοικιάσεις από την Ακρόπολη ως και το Μουσείο Ηρακλείου, από την Επίδαυρο ως και την Σπιναλόγκα. Αυτή είναι η ταρίφα του υπουργείου Πολιτισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού κ.Παύλου Γερουλάνου. Για το Μουσείο Χανίων και Κισάμου, αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους Φαλασάρνων, Πολυρρηνίας η ταρίφα πέφτει στα 500Ε.
Για γυρίσματα με ηθοποιούς η ταρίφα φτάνει τα 1600Ε την ημέρα......
Το θέμα είναι ποιος θα αναλαμβάνει την καθαριότητα των χώρων αυτών όταν οι περισσότεροι λόγω κρίσης είναι κλειστοί και σε όχι τόσο καλή κατάσταση. 
Στο Μουσείο Κισάμου που πολλά εκθέματα είναι αδημοσίευτα, μάλλον θα χρειάζεται και ειδική άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: