Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ


Επιβεβαιώθηκε σήμερα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτό που τις τρεις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσε ως σενάριο, ως προς το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της νεοσυσταθείσας αναπτυξιακής Υποδομές Κρήτης Α.Ε. που γίνεται βασικό εργαλείο των υποδομών στην Κρήτη, με επίκεντρο τους οδικούς άξονες, καταργώντας υπηρεσίες όπως η ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ. Ενώ θεωρείτο σίγουρη η τοποθέτηση μίας από τις εμπειρότερες υπαλλήλους - σε επίπεδο περιφερειας Κρήτης - της Ελένης Μπρεδάκη, τελικά η προσωπική και πολιτικά επιλογή του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, είναι ο γνωστός στην Αθήνα φοροτεχνικός και άλλοτε πρόεδρος της ομοσπονδίας φοροτεχνικών, Χανιώτης εκ καταγωγής αλλά κάτοικος Αμαρουσίου, Μανούσος Ντουκάκης.
Το γεγονός ότι ο κ. Ντουκάκης υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2009 και υποψήφιος περιφερειακός στις εκλογές του 2010 φαίνεται να "βάρυνε" αποφασιστικά στην πλάστιγγα στην επιλογή του εκ του ΛΑΟΣ προερχόμενου υπουργού.
Κρίμα για την Κρήτη και ειδικά για την Κίσαμο που δεν επιλέχτηκε στην θέση αυτή η πολύπειρη Κισαμίτισσα Ελένη Μπρεδάκη. Είναι γνωστή η δυναμική της αλλά αγάπη της για τα Χανιά και την Κίσαμο. Δυστυχώς πάλι δεν είχαν δύναμη οι εντός και εκτός νομού να βάλουν το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: