Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

Προσφυγή στην δικαιοσύνη αποφάσισαν οι επαγγελματίες της πόλης της Κισάμου, οι υπόλοιποι του δήμου τους τα χάρισαν, που έλαβαν παραμονή πρωτοχρονιάς το μπιλιετάκι για το τέλος ακαθαρίστων εσόδων του 2006. 
Δυστυχώς για τα εποχιακά μαγαζιά της πόλης μας, ο καινούργιος χρόνος δεν μπήκε καλά, μιας και σε ένα μήνα πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να δούνε αν θα τα πληρώσουν ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ή όχι. Πάντως οι περισσότεροι θεωρούν άδικη την πληρωμή μιας και υπήρχε απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που έλεγε ότι χαρίζονται. Εκεί μάλλον θα βασιστούν οι δικηγόροι του εμπορικού συλλόγου, βέβαια από την άλλη γεννιέται το ερώτημα τι θα γίνει αν ο δήμος επιμείνει και τα βεβαιώσει στην εφορία, πράγμα που αυτόματα γίνεται φορολογική οφειλή; Ποιος άραγε θα έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει και να πάρει ενημερότητα και τα σχετικά; Φανταστείτε να έλθουν και μαζεμένα όπως προανήγγειλε ο δήμος και οι οφειλές του 2007-2008-2009-2010-2011.... καληνύχτα!!!
Ήδη έχουν το μαχαίρι στο λαιμό οι επιχειρήσεις....καφενεία και μικροεστιατόρια μιας και για την δικαστική προσφυγή χρειάζονται 300ε, σε μια εποχή που οι περισσότεροι όλο σφίγγουν το ζωνάρι τους, αλλά και άλλες επιχειρήσεις υπολειτουργούν, άλλες παραμένουν κλειστές και πολλές είναι αμφίβολες να ξαναλειτουργήσουν.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο δήμος ενήργησε σαν Πόντιος Πιλάτος και πέταξε το μπαλάκι στις μικροεπιχειρήσεις αντί να σταθεί δίπλα τους, αυτό ακούστηκε μάλιστα απ΄όλους τους παρευρισκόμενους κατά την χθεσινή συγκέντρωση του εμπορικού συλλόγου!!
Η απορία βέβαια είναι γιατί ένα χρόνο τώρα η δημοτική αρχή μας δεν έχει ένα τουλάχιστον νομικό σύμβουλο.....που να συμβουλεύει και γιατί αργεί να φτιάξει μια νομική επιτροπή; 
Είναι μια ξεκάθαρη αδικία και αυτό είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να είχε λυθεί εσωτερικά στον δήμο και όχι να δημιουργείται αυτή η κατάσταση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: