Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.........


Σε 12.000 ανέρχεται ο αριθμός των αιτήσεων μετανάστευσης που έχουν υποβληθεί από συμπατριώτες μας στις αυστραλιανές Αρχές. Η Αυστραλία, ή "Lucky Country" ("τυχερή χώρα), όπως έγινε γνωστό τη δεκαετία του '50, όταν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες την έκαναν πατρίδα τους, εξακολουθεί να παραμένει ανθηρή οικονομικά και κοινωνικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο δικές της είναι οι πόλεις που κατακτούν την κορυφή του πίνακα των ιδανικών πόλεων για να ζει κανείς.
Σε έρευνα του Economist (του περασμένου Αυγούστου) η Μελβούρνη βρέθηκε στην 1η θέση, το Σίδνεϊ στην 6η, ενώ στην πρώτη 10άδα ήταν ακόμη δύο αυστραλιανές πόλεις: το Περθ και η Αδελαϊδα. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Μπρίσμπαν..
Ο μύθος της Αυστραλίας πατά σε γερά θεμέλια. Η χώρα ένιωσε ελάχιστους κραδασμούς από την οικονομική κρίση του 2008, ενώ οι οικονομικές προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας το 2012 είναι εντυπωσιακές: ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 3,25% (με τον ΟΑΣΑ να τον ανεβάζει στο 4%), πλεονασματικός προϋπολογισμός, ποσοστό ανεργίας κοντά στο 5% και πληθωρισμός της τάξης του 2,25% - 3,25%.
Read more: http://www.i-diadromi.com/2012/01/lucky-country.html#ixzz1jBZj2yJU

Δεν υπάρχουν σχόλια: