Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΤΟ 2012


Γράφει η Κλειώ Νικολάου
Το 2011 φεύγει εντός ολίγου και δεν αφήνει σε κανένα Έλληνα καμία καλή ανάμνηση, πλην ενδεχομένως προσωπικών στιγμών που μπορεί να έχει ζήσει ο καθένας μας.
Το δε χειρότερο είναι ότι μπαίνει το «δίσεκτο» 2012, χωρίς καμία απολύτως ελπίδα για σχεδόν κανέναν από εμάς, γεμάτο με φόβο για το πώς θα μας βρει το 2013…
Επειδή, όμως, το τέλος μίας χρονιάς και η αρχή μίας καινούργιας είναι πάντα μία στιγμή προσδοκίας, θα ήθελα να ήμουν για λίγο ο «Άγιος Βασίλης» και να ξυπνήσω την Κυριακή σε μία Ελλάδα διαφορετική:
Θα ήθελα, λοιπόν:

Να βρεθούν ως «διά μαγείας» στη φυλακή όλοι αυτοί που κατάκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια το κράτος, με τις περιουσίες και τις καταθέσεις τους – όχι μόνο στην Ελβετία, αλλά και στο Λιχτενστάιν και αλλού – δημευμένες για την πληρωμή του δημοσίου χρέους.
Να βρεθούν εκτός πολιτικής και στη λήθη (ή ακόμα καλύτερα στις μαύρες σελίδες) της ιστορίας όλοι αυτοί που μας είπαν ψέματα, που μας χάιδεψαν τ’ αυτιά για να στρογγυλοκαθίσουν στην καρέκλα της εξουσίας για να μην κουνηθούν από αυτή παρά σε βαθιά γεράματα.
Να έχουν καταψηφιστεί όλοι οι «αρχοντοσυνδικαλιστές» που δε δουλεύουν για την επιχείρηση στην οποία βρίσκονται, δημόσια ή μη, αλλά για το «δικό μου συμφέρον». Ο συνδικαλισμός να επανέλθει στις αρχές για τις οποίες δημιουργήθηκε: Να ξαναγίνει δικαίωμα των εργαζομένων και όχι «επιδοτούμενο» σκαλοπάτι στην εξουσία ή ευκαιρία να «λουφάρουν» οι τεμπέληδες χωρίς φόβο απόλυσης.
Να υπάρξει για πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα αληθινή διαφάνεια, σε όλα…
Να λειτουργήσει η δημόσια Παιδεία και η δημόσια Υγεία.
Οι προμηθευτές του δημοσίου να μην προσπαθούν, με την αρωγή, βεβαίως, των κρατικών λειτουργών, να «πλουτίσουν» εν μία νυκτί εις βάρος όλων μας.
Να πάψουμε να θεωρούμε εξυγίανση τη «σκούπα» που έχει μπει αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία και ελέω της μείωσης κόστους να δίνονται στους αρρώστους φάρμακα-αντίγραφα…
Να πάψουν τα Πανεπιστήμια να θεωρούνται «τσιφλίκια» κάποιων και να αρχίσουν να λειτουργούν για το λόγο που δημιουργήθηκαν: για να μορφώσουν τους νέους…
Να θέλουν οι Έλληνες να πληρώσουν φόρους, επειδή αυτοί επιστέφονται σε παροχές…
Να εφαρμοστούν οι νόμοι, ακόμη και αν χρειάζονται αυστηρές κυρώσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.
Να μην παρεμβαίνουν οι εκπρόσωποι της μίας εξουσίας στην άλλοι. Π.χ. οι εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας στη δικαστική κτλ.
Να είναι όλοι οι Έλληνες ίσοι απέναντι στο νόμο, ο οποίος να αποδίδει πραγματική δικαιοσύνη.
Να αναδειχθεί το «λάδωμα» και το «φακελάκι» σε αυτό που πραγματικά είναι: Ντροπή! Και ποινικό αδίκημα…
Να σταματάει, όντως, η ελευθερία μου εκεί που αρχίζει του διπλανού…
Να ξαναθυμηθούμε τις αρχές που έστειλαν τον Πολιτισμό μας στα πέρατα του κόσμου και διδάσκονται ακόμα στα ξένα Πανεπιστήμια.
Να κλείνουμε που και που την τηλεόραση και να ανοίγουμε και κανένα βιβλίο…
Κάπως έτσι, το 2012 μπορεί να τελειώσει η Ελλάδα του Βατοπεδίου, του Χρηματιστηρίου του ’99, της Siemens, της μίζας, της ρεμούλας, του «κολλητού», του κομματόσκυλου, των ημέτερων, των δικών μας παιδιών, της ατιμωρησίας, του βολέματος κ.ά.…


Καλή μας χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: