Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ

Τελικά νοιώθω δικαιωμένος που το πράγμα προχώρησε..μιας και το φωνάζω 5-6 χρόνια τώρα!!!
Σε 110.000 Ε λένε ότι είναι τα χρήματα που εισπράχτηκαν -ευρώ-ευρώ- από τους σταθμούς ελέγχων του δήμου που βρίσκονται στο ακρωτήρι της Γραμβούσας την τουριστική περίοδο που πέρασε. Αν σκεφτούμε ότι η ιστορία αυτή ξεκίνησε Ιούνιο μήνα αν δεν κάνω λάθος, καταλαβαίνεται τι θα γίνει του χρόνου. Μάλιστα ήταν μόνο το ευρώ, μιας και στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι και η ενοικίαση -τελικά- της παραλίας του Μπάλου! Εδώ χρειάζεται η υπογραφή του Γερουλάνου!!! 
Αν λοιπόν αυτό το ποσό το μετατρέψουμε σε άτομα, έχουμε ότι 110.000 τουρίστες πήγαν στην λιμνοθάλασσα εκτός από αυτούς που ταξίδευσαν με τα ταχύπλοα τους, αλλά και τα παιδιά κάτω των 12 ετών που η είσοδος ήταν ελεύθερη. 
Η μισθοδοσία του προσωπικού μαζί με τις παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία  μονοπάτια-πάρκα- Μπελιβάνη ίσιωμα-στοίχισε στον δήμο 35.000Ε περίπου, άρα τα καθαρά έσοδα-είναι όλα ανταποδοτικά- ανέρχονται σε 75.000Ε, ένα ποσό πολύ καλό και μάλιστα εκτός προγράμματος!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: