Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιστολή Ρόβλια προς τους δημάρχους της χώρας, στην οποία αποκαλύπτεται πως στην εποχή της σκληρής λιτότητας και των μειώσεων στους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου, σε κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις, κυρίως Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), κάποιοι υπάλληλοι πίνουν νερό με χρυσά δισκοπότηρα, αφού οι μισθοί τους το 2010 (και βεβαίως το τρέχον 2011) φτάνουν μέχρι και τα 120.000 ευρώ τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδοχές περίπου 100.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, με επιστολή του, ζητεί από όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις να του γνωστοποιήσουν άμεσα (μέχρι την Τετάρτη) τα στοιχεία των «χρυσών» υπαλλήλων, επισείοντας παράλληλα κυρώσεις στην περίπτωση που δεν το κάνουν.
Να σημειωθεί ότι με τον "Καλλικράτη" οι 6000 δημοτικές επιχειρήσεις μετά από καταργήσεις και συγχωνεύσεις έγιναν 2000, ωστόσο κανείς, κατά τα φαινόμενα, δεν έλεγξε το μισθολογικό κόστος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: