Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΕΙ......;

Τραγικά είναι τα στοιχεία για το ΕΣΠΑ και στην Κρήτη καθώς οι πληρωμές-απορροφήσεις των κοινοτικών κονδυλίων ανέρχονται μόλις σε 100.402.024 ευρώ, ποσοστό 19,00 % του
προϋπολογισμού των 514 εκατομμυρίων που έχουν ήδη ενταχθεί!  Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι δύο κυβερνήσεις- η τωρινή και η προηγούμενη- δεν στάθηκαν ικανές να διαχειριστούν ούτε τα κονδύλια που μας “χαρίζουν”, χρήματα δηλαδή που θα έπρεπε να είχαμε πάση θυσία απορροφήσει, αλλά δεν καταφέραμε να έρθουν στην τοπική αγορά.
«Από εδώ και μπρος, όποιος δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει το έργο που έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ, θα απορρίπτεται και οι πόροι θα αποδεσμεύονται για να χρησιμοποιηθούν σε άλλα έργα», τόνισε χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και συμπλήρωσε οτι υπάρχουν 4.762 νεκρά έργα αξίας 5,5 δις ευρώ, που είναι ενταγμένα από το 2008, και τα οποία δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε συμβασιοποίηση, δημοπράτηση και πληρωμές!
Αλήθεια πόσα έργα ΕΣΠΑ εκτελούνται στα Χανιά και πόσα από αυτά στην Κίσαμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: