Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΨΑΡΟΛΙΜΑΝΟ

Ένα από τα έργα που λείπουν από την περιοχή μας είναι ένα υποφερτό ψαρολίμανο. Η άλλωτε παραδοσιακή δύναμη της Κρήτης, η Κισσαμίτικη αλιεία, βρίσκεται υπο διάλυση. Ελάχιστοι ασχολήθηκαν με αυτό και το αποτέλεσμα το βλέπουμε καθημερινά, αρκεί να  κάνουμε μια βόλτα στην "Λίμνη" μας, εκεί που δένουν τα αλιευτικά μας σκάφη. Είναι κρίμα η ποιο παραδοσιακή ψαροπεριοχή της Κρήτης, με το καλύτερο ψάρι, να στερείται ενός καλού καταφυγίου. Ίσως είναι καιρός πλέον η δημοτική μας αρχή μαζί με την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης να κατασκευάσουν ή έστω να ανακατασκευάσουν το ψαρολίμανο μας!
Ειδικά η πλατεία αλλά και οι γύρω χώροι στην Λίμνη, θυμίζουν τρικοσμικές περιοχές με εικόνες εγκατάληψης. Ακόμα και το πόσιμο νερό που πάει εκεί το περισσότερο χύνεται στην θάλασσα, μιας και οι σωλήνες είναι όλες μα όλες κατεστραμμένες. Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες αλιείς μας, που καθημερινά μειώνονται, κάνοντας τους έστω λίγες απο τις συνθήκες διαβίωσης τους καλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: