Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ;

Ο Δήμαρχος Σελίνου κ. Γεώργιος Δερμιτζάκης, στις 4 Ιουλίου 2011 χορήγησε σε ιδιώτη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος σνάκ-μπάρ, εποχιακής λειτουργίας, σε μετασκευασμένο όχημα, στη θέση "Βουλισμένη" Λαφονησίου Σελίνου.
Για την απόφαση του αυτή, θεωρούμε υποχρέωση μας να του απευθύνουμε τις παρακάτω ερωτήσεις:
Α) Πώς χορηγείτε κ. Δήμαρχε, άδεια λειτουργίας, χωρίς προέγκριση απο την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου; Η προέγκριση του 2009 απο τον πρώην Δήμο Πελεκάνου δεν είναι σε ισχύ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αλλά και άν ακόμη ήταν, πάλι κ. Δήμαρχε έχετε χορηγήσει παράνομα άδεια, καθώς δέν έχει εκπληρωθεί ο κύριος όρος της προέγκρισης που είναι η χρήση γής.
Β) Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε οτι σύμφωνα με το έγγραφο Α.Π. ΟΙΚ. 160008/23-4-2011 ΥΠΕΚΑ, διατυπώνεται ρητά και με κατηγορηματικό τρόπο η πλήρης απαγόρευση αδειοδότησης σε καταστήματα Σνάκ-Μπάρ, Ταβερνών, Μίνι Μάρκετ, κλπ, στην θέση "Βουλισμένη" Λαφονησίου Σελίνου;;
Γ) Όσο για την Γνωμοδότηση 5202/28-6-2011 του δικηγόρου κ. Γεωργίου Μ. Παντελάκη, είχε γνώση, ώς όφειλε, την προαναφερθήσα απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ σ΄αυτό το θέμα;
Δ) Πρωταρχικά, και πρίν προχωρήσετε κ. Δερμιτζάκη στην παραχώρηση της συγκεκριμένης άδειας δέν θα έπρεπε να είχατε φέρει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικο Συμβούλιο όπως γίνεται μέχρι τώρα με τα υπόλοιπα καταστήματα του Δήμου;
Και τίθεται συμπερασματικά το ερώτημα, εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και ειδικά της απιστίας, καθότι παραχωρείτε παράνομη άδεια σε ανταγωνιστή της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σελίνου της οποίας κινδυνεύουν τα έσοδα και οι 12 θέσεις εργασίας. 
Θεωρούμε οτι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης επιβάλλεται να προβούν στην πλήρη διελεύκανση του θέματος και ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας.
Σελινιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: