Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΒΙΛΑ ΞΑΓΟΡΑΡΗ

Το "Λαογραφικό Μουσείο Κισάμου";;; περιέρχεται, αμετάκλητα, στον Δήμο σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Αναγνωστάκη καθώς ο Άρειος Πάγος, 'με την υπ’ αριθ’ 1193/2011 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης, ηλικιωμένης κατοίκου του Δραπανιά, κατά του Δήμου Κισάμου, κατά δέκα δημοτών και κατά της υπ’ αριθ’ 659/2008 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία έκρινε, γνήσια, τη διαθήκη της γνωστής καλλιτέχνιδος Αρτεμισία Ξαγοράρη, με την οποία, άφηνε, τη γνωστή «βίλλα» της, στον Δήμο και την υπόλοιπη περιουσία της, σε δύο συγγενικές οικογένειές της'.
Αυτά γράφουν τα Χανιώτικα Νέα 
Πριν λίγες μέρες που έτυχε να παραβρεθώ σε εκδήλωση στη βίλα, διαπίστωσα οτι η κατάσταση ήταν απερίγραπτη και τα περισσότερα δωμάτια σε άθλια κατάσταση. Μάλιστα οι "φιλοξενούμενοι μας" εξεπλάγησαν με την κατάσταση, αλλά  τους αναφέραμε ότι ναι μεν ανήκει στον δήμο, αλλά υπήρχαν ακόμα δικαστικές εκκρεμότητες...
Τώρα πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες και μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του....βέβαια θα χρειαστούν χρήματα ..αλλά είμαι σίγουρος ότι η δημοτική μας αρχή έχει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: