Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΙΣΤΑΣ

Χρόνια τώρα γράφουμε ότι το σπουδαιότερο πράγμα για μια μικρή πόλη, αν θέλει να λέγεται βέβαια πόλη, είναι η καθαριότητα της. Γενικά στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια η καθαριότητα είναι σε χαμηλά επίπεδα και αυτό οφείλεται πρωταρχικά σε μας, που αδιαφορούμε παντελώς, περιμένοντας την κάθε εκλεγμένη δημοτική αρχή να μας ξεβρομίσει. Είναι εύκολο να το διαπιστώσουμε αν κάνουμε μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους αλλά και στους δευτερεύοντες, που θα έπρεπε να ήταν πεντακάθαροι μιας και εκεί είναι τα σπίτια μας. 
Η νέα δημοτική αρχή όπως και όλες ως και σήμερα, σαν αρχή θέλει να δείξει καλά δείγματα και πράγματι αμέσως καθαρίστηκαν πολλά κεντρικά σημεία, σε αυτό έπαιξε μεγάλη σημασία ότι είχαμε το καρναβάλι, την εθνική εορτή μας, αλλά και ότι έρχεται και το Πάσχα.
Φυσικά για να καθαρίσει όλη η πόλη θέλει δουλειά πολύ, ούτε η δημοτική αρχή μπορεί σε χρόνους ρεκόρ να μας ξεβρομίσει, ούτε και μεις μπορούμε να κάνουμε κάτι μιας και μάθαμε να μας ξεβρομίζουν άλλοι.
Διάβασα τις προάλλες ότι η δημοτική αρχή ψάχνει εθελοντές για αυτήν την δουλειά .....φυσικά δεν εξεπλάγην, αλλά θα περίμενα κάπως διαφορετικά τα πράγματα! Θα περίμενα οι πολίτες να θέλουν να γίνουν ομάδα απο μόνοι τους και να ξεβρομίσουν την πόλη τους. Είναι  λοιπόν καιρός να ξεκινήσουμε και εμείς...δεν χρειαζόμαστε να μας πει η δημοτική αρχή αυτά που έχουμε εμείς υποχρέωση να κάνουμε...είναι καιρός πλέον να δημιουργηθούν οι ΚΙΣΑΜΙΣΤΑΣ, μια εθελοντική ομάδα που θα μπορεί να κάνει την πόλη να φαίνεται ανθρώπινη και όσο το δυνατόν πιο λειτουργική. Είναι καιρός πλέον να απαλλάξουμε την δημοτική αρχή μας από το να μας παρακαλεί για τα αυτονόητα. 
Νομίζω δε οτι η εποχή είναι κατάλληλη, μιας και έχουμε και νέο εμπορικό σύλλογο, που έχει μέλη που κάλλιστα μπορούν να γίνουν εθελοντές για το ίδιο τους το καλό. Σίγουρα ο νέος πρόεδρος, θα έχει τις ιδέες πως μπορούμε να ξεπεράσουμε λίγο την κακομοιριά μας και να κάνουμε το κάτι παραπάνω για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: