Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν χθες οι λιμενικές αρχές, σε συνεργασία με άνδρες της Ειδικής Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Οι ποσότητες με 3000 κούτες λαθραίων τσιγάρων εντοπίσθηκαν σε φορτηγό πλοίο που βρισκόταν ανοικτά στο λιμάνι της Κισάμου.Το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Αμμόχωστο με προορισμό λιμάνι της Αλβανίας και οι 9 επιβαίνοντες ναυτικοί, δήλωσαν στις αρχές άγνοια για το περιεχόμενο του φορτίου.
Το πλοίο βρισκόταν λόγω καιρού στον κόλπο της Κισάμου και κρίθηκε ύποπτο καθώς και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.
Η Λιμενική Αρχή Κίσαμου προέβη στη σύλληψη των εννέα αλλοδαπών, μελών του πληρώματος του «ROMEO», που πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ κατασχέθηκαν το πλοίο και το παράνομο φορτίο του.
Τίποτα το παράξενο στην υπόθεση απλά στην μνήμη μας έρχονται τ' άλλα τσιγαράδικα που πιάστηκαν στην περιοχή πριν πολλά χρόνια! Ιδιαίτερα ένα ξύλινο που άφησε και τον Κεϊλανέζο "Μανόλη" για κάμποσα χρόνια μόνιμο κάτοικο Κισάμου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: