Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ ΚΛΕΙΣΤΟ;

Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, που θα ενισχύσει τη νεολαία της ενδοχώρας στην περιοχή του Τυμπακίου, ξεκινά να υλοποιεί η Νομαρχία Ηρακλείου, με σχετική σύμβαση που υπέγραψε η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη, στο Νομαρχιακό Μέγαρο. Πρόκειται για το έργο «Μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Τυμπακίου», προϋπολογισμού 2.200.000€ που περιλαμβάνει την κατασκευή και πλήρη αποπεράτωση (οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες) του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Τυμπακίου δυναμικότητας περίπου 200 θεατών, σε οικόπεδο εμβαδού 4.200 τ.μ. Παρών, στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο Δήμαρχος Τυμπακίου κ. Αντώνης Χαραλαμπάκης.
Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Ένα σημαντικό έργο για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής του Τυμπακίου αρχίζει πλέον να υλοποιείται. Ο εργολάβος εγκαθίσταται από τις επόμενες ημέρες, αφού σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυμπακίου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 2.200.000 € και ο χρόνος υλοποίησής του δεκαοχτώ μήνες. Για εμάς το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα στεγάσει τις ανάγκες της νέας γενιάς για αθλητικές δραστηριότητες. Θεωρώ ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε και σε μια περιοχή όπου η νεολαία έχει ανάγκη από διεξόδους, το αθλητικό αυτό κέντρο θα μπορεί να αποτελεί ένα ανάχωμα στις αρνητικές προκλήσεις της εποχής».
Το Κλειστό Γυμναστήριο θα αποτελείται από τρία βασικά τμήματα:
α) Την αίθουσα συγκεντρώσεων και γυμναστικής
β) Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους
γ) Τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.
Ο περιβάλλον χώρος του κλειστού γυμναστηρίου περιλαμβάνει:

 Ανοικτό γήπεδο basket - volley - tennis.
 Κερκίδες
 Εισόδους από το δρόμο
 Θέσεις στάθμευσης
 Χώρους κυκλοφορίας
 Χώρους πρασίνου
 Περίφραξη οικοπέδου
Το χρονοδιάγραμμα του έργου ορίζει ότι αυτό θα ολοκληρωθεί σε 420 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
Υ.Σ Το Τυμπάκι δεν έχει ομάδες μπάσκετ-χάντμπολ-βόλεϊ, θα αποκτήσει όμως και αυτό κλειστό, όπως το Αρκαλοχώρι, η Αλικαρνασσός, το Ακρωτήρι η Σούδα, ο Ταυρωνίτης!!! Εύγε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: