Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΤΑΙ; ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ!!

Ο περιφερειάρχης μπορεί να ζήτησε να του παραδώσουν οι δήμαρχοι τα οικονομικά στοιχεία των δήμων τους αλλά συνάντησε απροθυμία και άρνηση. Οι δήμαρχοι των «καπο­διστριακών» δήμων έπρεπε να παραδώσουν τα οικονομικά στοιχεία των δήμων τους στους νεοεκλεγέντες συναδέλφους τους, στους οποίους συνενώθηκαν, προκειμένου να προετοιμάσουν τον σχεδιασμό τους για τους νέους ΟΤΑ ώστε την 1η Ιανουαρίου που θα αναλάβουν καθήκοντα για να έχουν μια εικόνα για τα ταμεία που θα παραλάβουν.
Αυτή λοιπόν η άρνηση, ανάγκασε τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, Αθανάσιο Καρούντζο να καινοτομήσει και να παρέμβει ζητώντας από όλους τους δημάρχους του νησιού να του παραδώσουν εντός δέκα ημερών, την οικονομική κατάσταση του δήμου τους. Ο κ. Καρούντζος, δεν ζητά απλά τον ισολογισμό κάθε δήμου αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα, υποχρεώνοντας τους δημάρχους να παραδώσουν στην Περιφέρεια αναλυτικό πίνακα εσόδων-εξόδων και δανείων με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Στο επείγον έγγραφο που απέστειλε ο κ. Καρούντζος προς τους δημάρχους του νησιού, αναφέρει:
" Να μας γνωρίσετε εντός δέκα ημερών από τη λήψη του παρόντος, λεπτομερώς την οικονομική κατάσταση του Δήμου/Κοινότητας σας και συγκεκριμένα:
α. Τρέχον ταμειακό υπόλοιπο και πως εκτιμάτε ότι θα διαμορφωθεί αυτό την 31-12-2010, αφού λάβετε υπόψη τις αναμενόμενες εισπράξεις και πληρωμές μέχρι τέλος του έτους.
β. Οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία.
γ. Οφειλές προς τρίτους εκτός αυτών που είναι ενταγμένες σε χρηματοδοτικά προγράμματα και αυτών που δεν έχει γίνει πρόβλεψη πληρωμής τους στη (α) περίπτωση.
δ. Δανειακές υποχρεώσεις (συνολικές και ανά μήνα).
ε. Ανελαστικές μηνιαίες δαπάνες (λειτουργικά έξοδα).
στ. Καταστάσεις προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και πηγή προέλευσης σχετικής πίστωσης καταβολής της αμοιβής.
ζ. Υφιστάμενες και υπό σύσταση Δημοτικές Επιχειρήσεις κάθε Νομικής μορφής.
η. Αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση κάθε επιχείρησης, τα περιουσιακά της στοιχεία, το προσωπικό της και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία μετατροπής των υφισταμένων επιχειρήσεων."
Ε΄ρε γλέντια που θα έχουμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: