Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ

Στο πλευρό των κατοίκων που παλεύουν για να μην καταστρέψει η "πράσινη ανάπτυξη" το Αποπηγάδι τάχθηκαν τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Καντάνου και Βουκολιών. Σε κοινή συνεδρίασή τους, που διήρκεσε περισσότερες από 3,5 ώρες, καταψήφισαν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας “Αιολικής Μουσούρων Α.Ε.” για το «Αιολικό - Αντλητικό - Υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 5,1 MW αιολικά και 5 MW υδροηλεκτρικό - αντλητικό στη θέση “Στρογγυλή Κορυφή Ν. Χανίων”»
Οι λόγοι που επικαλούνται για την καταψήφιση της μελέτης είναι: 
α) Εκκρεμεί η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει καταπάτηση περιουσιών κατοίκων.
β) Εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση των κατοίκων για αναστολή και ακύρωση, της κατασκευής τριών ανεμογεννητριών στην “Στρογγυλή Κορυφή” και έχει ληφθεί απόφασης προσωρινής διακοπής των εργασιών από τις 5 Μαΐου του 2010.
γ) Για την αδειοδότηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) η νομολογία επιβάλλει την προηγούμενη σύνταξη Ειδικών ή Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου ανάπτυξης.
Η Πρωτοβουλία των κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα καλεί όλους τους κατοίκους των χωριών του Αποπηγαδιού, αλλά και τους πολίτες των Χανίων να συνεχίσουν τον αγώνα. Να παραστούν στην αυριανή (Τετάρτης 24 Νοεμβρίου) συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Χανίων, όπου θα συζητηθεί ως επείγον θέμα η «Ενημέρωση για επενδυτικό σχέδιο κατασκευής Υβριδικού Σταθμού στην Κρήτη από την ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: