Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 68η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η εποποιία της μάχης της Κρήτης, μια από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας του σύγχρονου Ελληνισμού, είναι μια απτή υπενθύμιση του χρέους κάθε ελεύθερου ανθρώπου να αγωνίζεται με δέσμευση και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των υπέρτατων αξιών της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Είναι μια ακόμη ηχηρή απόδειξη της ακατάβλητης υπεροχής του δικαίου, έναντι της ωμής κατακτητικής βίας. Σήμερα, σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία, η θυσία των Ελλήνων και Συμμάχων αγωνιστών της ελευθερίας αποκτά ιδιαίτερο συμβολικό περιεχόμενο. Αφ' ενός λειτουργεί ως σταθερή παρακαταθήκη για την επίμονη, σταθερή και αποτελεσματική προώθηση της ειρήνης, της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη γειτονιά μας. Αφ' ετέρου, είναι ένα παράδειγμα των πολλών και σημαντικών που μπορούμε να πετύχουμε, όταν αποφασίζουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας παραμερίζοντας τις επιμέρους διαφορές».
Το ενωτικό αυτό μήνυμα, είναι γνώμονας δράσης, αλλά και πηγή αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ειδικά σε μια εποχή που η παγκόσμια συνένωση δυνάμεων είναι ζητούμενο άμεσης προτεραιότητας, το πρόσφατο ιστορικό μας παρελθόν μας εμπνέει και μας ενθαρρύνει».
Κωνσταντίνος Καραμανλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: