Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Ε.Ε Σ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑ

 
Υπήρχε μια περιρρέουσα θλίψη και αγωνία στην ατμόσφαιρα του Χωριού... Θαρρείς και οι ηθοποιοί των θεατρικών, άλλαξαν το σενάριο, και οι διάλογοι προσαρμόστηκαν στις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές που πλήττουν αυτές τις μέρες την Ελλάδα μας, αλλά και την πανδημία που δυστυχώς έκανε ακόμα πιο δύσκολη την διεξαγωγή του τριημέρου φεστιβάλ πολιτισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στο χωριό Κερά με τίτλο "Κερά μια Σκηνή "... 
Για 3η χρονιά η οργανωτική επιτροπή μετέτρεψε ένα ολόκληρο χωριό σε ένα θεατρικό εργαστήρι.... Φέτος με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, τιμώμενο πρόσωπο, η επαναστάτρια της περιοχής, η Αντωνούσα Καστανάκη, η πρώτη γυναίκα επαναστάτρια και τα θεατρικά  αφηγήθηκαν την ζωή τις, τις δυσκολίες που πέρασε αλλά και  τις μικρές επαναστατικές αφετηρίες, εκείνες που γεννάνε κίνητρα και υπερβάσεις.
Και κάπως έτσι όπως οι μεγάλοι αρχαίοι τραγωδοί, αφηγώντας τις δυσκολίες και τα βάσανα της ζωής της, έφερναν την "κάθαρση" δίνοντας ελπίδα, προοπτική και διδάγματα για τα καθημερινά, έδεσαν και οι φετινές εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα για ακόμα μια φορά, την Δύναμη για δημιουργία πολιτισμού που μπορεί να έχει η ενδοχώρα της Επαρχίας μας! 
Το Περιφερειακό Τμήμα Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κάλυψε υγειονομικά και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων, με ένα Σταθμό Πρώτων Βοηθειών και με περιπολίες σε όλα τα θεατρικά, από τους Εθελοντές μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: