Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ...

Κάτοικοι του Πλατάνου παραπονέθηκαν στέλνοντας μάλιστα και υλικό που δείχνει να τρέχουν λύματα στους δρόμους...του χωριού.
 Από τον Απρίλη του 2021, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους της επέκτασης του βιολογικού του κόλπου της Κισάμου, έργο απαραίτητο για να μην βρωμήσουμε. Ο Πλάτανος ήταν από τα τελευταία έργα του βιολογικού στην περιοχή μας, δίχως βέβαια να καλύψει μεγάλο κομμάτι του αναπτυσσόμενου χωριού. Όμως με τα 720.000 ευρώ που υπάρχουν ακόμα αδιάθετα και την έγκριση της αποκεντρωμένης θεωρώ ότι η δημοτική αρχή πρέπει να ξεκινήσει το έργο αυτό που εκτός από τον Πλάτανο, που η μελέτη περιλαμβάνει αγωγούς μήκος 1.800 μ. εντός του οικισμού Άνω και Κάτω Πλατάνου, θα γίνουν έργα και στα Καλουδιανά μήκος 1. 500 μ., στον Δραπανιά μήκος 800μ., στον Κορφαλώνα 800μ στην Πάνω Κουνουπίτσα 250 μ και κάπου 2000μ μέσα στην πόλη που δεν έγιναν λόγω προβλημάτων αρχαιολογίας και αχάρακτων δρόμων.
Ευχή βέβαια να γίνει και ο βιολογικός στη Φαλάσαρνα (νέα μελέτη) η πιο αναπτυσσόμενη περιοχή μας, αλλά αυτό μάλλον θα πάει για τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: