Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ.....

 Εδώ και τόσες μέρες καίγεται η Ελλάδα απ' άκρου σ' άκρου, εδώ και μέρες η πολιτική προστασία μας συνιστά προσοχή και να αποφεύγουμε εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, εδώ και μια βδομάδα πολιτεία, περιφέρεια, Δήμος, πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και εθελοντικές οργανώσεις μας βομβαρδίζουν καθημερινά με ανακοινώσεις, και ενώ ήδη έχουν βγει τα πρόστιμα που σε περίπτωση κάποιος πονηρίδης βάλει φωτιά "κατά λάθος εξεπίτηδες" ... έ στον Πλάτανο είχαμε σήμερα με τα 7 μποφόρ κάποιον που προσπάθησε να κάψει τα χόρτα του χωραφιού του....
Να και η επίσημη ανακοίνωση τη Πυροσβεστικής 
- Περί ώρα 13:10 κάτοικος Πλατάνου αποφάσισε ότι σήμερα ήταν η κατάλληλη μέρα να προβεί σε υπαίθρια καύση. Έγινε αντιληπτός από το πυροσβεστικό περιπολικό του Πλατάνου και του βεβαιώθηκε Διοικητικό πρόστιμο ύψους 800€ λόγω και του αυξημένου δείκτη επικινδυνότητας.

Αυτές τις μέρες όλοι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και με το παραμικρό αν δούμε καπνό ή κάποιον που προσπαθεί έστω και ψησταριά να στήσει υπαίθρια να ενημερώνουμε αμέσως το 199.


Δεν υπάρχουν σχόλια: