Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιαννούλης 
Γεννήθηκε στα Τοπόλια, αλλά ακολούθησε στη νεότητά του το δρόμο της ξενιτιάς, όπου πήγε στην Αμερική. Η νοσταλγία όμως τον ξανάφερε στα χώματα της Κισάμου, αυτά που τον γέννησαν και που τόσο αγάπησε. Εντάχθηκε στη προσωπική φρουρά του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Υποδέχτηκε τον Βενιζέλο και τον Πλαστήρα, όταν επισκέφτηκαν τα Τοπόλια και τραγούδησαν μαζί τους ριζίτικα τραγούδια. Απαραίτητος λόγω του επιβλητικού αναστήματός του, συνόδεψε παρελάσεις, εκδηλώσεις, επετείους, ανακομιδές λειψάνων (Τίτου) και πάντα δίπλα στον μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο. Έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του στα Τοπόλια και ήταν παντρεμένος με την Κυριακώ Σαββάκη.
Γεμίζεις ένα διπλό άλμπουμ με φωτογραφίες του, μάλιστα ήταν απο τα αγαπημένα και πιο φωτογραφισμένα πρόσωπα της Κισάμου και ιδιαίτερα του Ανυφαντή. Πολλές απο τις φωτογραφίες του κοσμούν ακόμα και σήμερα περιοδικά και ημερολόγια.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες την Ι. Σαββάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: