Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Η καινούργια δικαιολογία για να πέσουν οι τόνοι, που βγαίνει μεν απο ανεπίσημα χείλη...αλλά έχει δοθεί απο τα υψηλά κλιμάκια, είναι..... "Μην βάζετε τέτοιες εικόνες δημόσια γιατί δυσφημείτε τον τόπο." 
Μην βάζετε τέτοιες εικόνες ή παρόμοιες όπως αυτές προχθές που έκλεισε ο πόρος στον Μπάλο και κάποιος ζήτησε να τον ανοίξουν....γιατί έτσι δεν θα .. τι όμως; Δεν θα έλθουν τουρίστες; Θα πέσουν τα έσοδα; ή μήπως θα καταλάβουν οτι δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στους επίγειους παραδείσους μας, και σκοπός μας είναι μόνο το κέρδος; 
Η δυσφήμηση σε ένα τόπο γίνεται όταν γράφεις για κάτι που δεν έγινε, παρουσιάζοντας οτι έγινε με σκοπό  ... αλλά απο την στιγμή που είναι υπαρκτό το γεγονός και συ δεν κάνεις κάτι να το αποτρέψεις ή έστω να το διορθώσεις, αφού είναι γνωστό οτι δεν μπορούμε να το προλάβουμε... τότε δεν υπάρχει δυσφήμηση αλλά .. αναξιότητα. Μάλιστα η παρατεταμμένη ανοχή δημιουργεί και υποψίες. Φυσικά όταν κάποιος λέει την άποψη του για ένα συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να μην είναι πάντα η σωστή, εντούτοις δεν έσφαξε και κανένα επειδή έκανε μια πρόταση και πρέπει να τον απειλήσουμε, ή να του κλείσουμε το στόμα γι αυτό που είπε. Τέτοιες μεθόδους μας θυμίζουν άλλες εποχές.
Δυστυχώς έχει αποδειχθεί οτι αυτοί που αγαπούν αυτούς τους προορισμούς στεναχωριούνται περισσότεροι απο τους εκλεγμένους μας, ενώ θα έπρεπε να ήταν το αντίθετο, μιας και ο δήμος κακά τα ψέματα δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα τουριστικό πέρασμα της μιας μέρας, που χρόνια τώρα κάποιοι ιδιώτες προσπαθούν να τον κάνουν προορισμό. Αυτή πρέπει να είναι και η λογική της κάθε δημοτικής αρχής μακροπρόθεσμα και όχι να λειτουργεί σαν εισπρακτική εταιρεία, δίχως να σκέφτεται το αύριο και τις συνέπειες. Είναι αλήθειες που πονάνε αλλά αν δείτε τα τελευταία χρόνια τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τα μέρη αυτά εκτός του ότι δεν είναι πλέον ανώνυμες, είναι και απο ανθρώπους που έχουν μια θέση στην κοινωνία αλλά και είναι γνώστες του αντικειμένου. Τουριστικοί πράκτορες απο το εξωτερικό, μεγάλες ντόπιες τουριστικές επιχειρήσεις και οικολόγοι. Άρα καλό είναι να ακούμε, να μαζεύουμε τις πληροφορίες και να πράττουμε τα δέοντα... Το μέλλον της Κισάμου είναι αυτές οι παραλίες ας μην τις καταστρέψουμε στα επόμενα 10 χρόνια, μιας και άλλοι προορισμοί δεν υπάρχουν ούτε πρόκειται να βρεθούν.
Και ξέρετε τι είναι καλό σε αυτό τον τόπο, να δούμε επιτέλους να ανακοινώνονται δράσεις γι αυτούς τους επίγειους παραδείσους μας... να ανακοινώνονται δράσεις προστασίας και ανάδειξης, που δυστυχώς δεν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σχεδόν καμιά.
Η σελίδα δυστυχώς δεν αλλάζει εύκολα στην περιοχή μας μπορεί να λέμε οτι γυρίζουμε σελίδα εντούτοις παραμένουμε στην ίδια... με τους ίδιους και τα ίδια προβλήματα.
Καλό καλοκαίρι

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: