Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η παρακάτω επιστολή ήρθε απο κατοίκους χωριού του Δήμου μας για την απίστευτη ταλαιπωρεί που βιώνουν καλοκαιριάτικο, καταγγέλλοντας την παντελή έλλειψη οργάνωσης των τεχνικών τμημάτων του Δεδδηε. 
"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  οτι σε χωριό του Δήμου Κισσάμου, χωρίς καμία ενημέρωση των κατοίκων (μόνιμων και μη) ανοίχτηκαν μεγάλα αυλάκια για την "αποκατάσταση" των παλαιών κολόνων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Προσπαθήσαμε οι ίδιοι να έρθουμε σε επικοινωνία με τους τεχνικούς- το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό- για να ενημερωθούμε για την πορεία των έργων. Η αρχική ενημέρωση από τα κεντρικά του Δεδδηε και από το Δήμο Κισάμου ήταν ότι το έργο χρειαζόταν μερικές μέρες. Έπειτα από μία εβδομάδα απραξίας των υπευθύνων και πάλι μετά από δικές μας προσπάθειες επικοινωνίας ενημερωθήκαμε ότι η επιχείρηση δεν διαθέτει τα πλέον βασικά και απαραίτητα υλικά.... συγκεκριμένα κολώνες.
Γιατί λοιπόν, κύριοι, εφόσον δε έχετε ότι χρειάζεται ξεκινάτε ένα έργο? Γιατί καταστρέφεται την φυσική ομορφιά μιας περιοχής- ξερίζωσαν ένα δέντρο μάλιστα. Γιατί δεν μας ενημερώσατε για τις ημέρες εργασίες  και μας απαγορεύσατε την πρόσβαση στα σπίτια και εξοχικά μας??? Το πιο τραγελαφικό όμως είναι ότι οι "κύριοι" που εμείς οι πολίτες πληρώνουμε πήραν δικά μας υλικά- επισκευάζουμε την οροφή στο σπίτι που διατηρούμε εκεί- για να σκεπάσουν τα "έργα" τους.
Και η απάντηση αυτών "το έργο θα ολοκληρωθεί τέλος του μήνα"!!! Όταν όλων οι άδειες θα έχουν ολοκληρωθεί και οι επισκέπτες θα έχουν επιστρέψει στις μόνιμες κατοικίες τους!!!!
Καλό καλοκαίρι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: