Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΦΛΑΣ ΜΠΑΚ....ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Η Κίσαμος γενικώς κάθε καλοκαίρι ήταν μια εκδήλωση, αυτό το ξέραμε το είχαμε συνηθίσει και φυσικά μας πάει κακά που δεν θα δούμε φέτος τίποτα ή σχεδόν τίποτα.
Χάθηκαν οι Καντάδες, που τόσο μας είχαν συγκινήσει στους στενούς δρόμους της πόλης...
 Χάθηκαν οι τιμητικές βραδιές σε πρόσωπα και καταστάσεις, χάθηκε η καθιερωμένη μουσικοχορευτική βραδιά, προσφορά του Γιάννη Κουμή, στην μικρή πλατεία μας....
Χάθηκε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ....
 Χάθηκε και το θεατρικό που τόσο περιμέναμε απο την πρόβα 4ώρου... και φυσικά χάθηκε και ο Κρητικός γάμος, που για χρόνια ήταν η σημαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κισάμου. 
Χάθηκε και ο Κισαμίτικος Αύγουστος και κάθε εκδήλωση που μας είχε γίνει συνήθεια... και την προγραμματίζαμε...
 Ας ελπίσουμε προσωρινά αν και είμαι σίγουρος οτι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση ..όπως οι καντάδες ή ένα πέρασμα του Κρητικού γάμου απο την πόλη δίχως σταθμούς και τελικό προορισμό.
Άτιμε Κορωνοιέ ίντα μας έκαμες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: