Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ......

Ξεκίνησαν, ήδη, σε πολλά πρωτοδικεία της χώρας, οι αιτήσεις υποψηφίων συμβούλων που ζητούν επανέλεγχο σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα. Αυτό μάλιστα προβλέπεται και από τη νομοθεσία περί Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (άρθρο 25), υποψήφιοι μπορεί να κατέθεσαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία αίτημα διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου για τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις, ακόμα και αν δεν έχουν συγκεκριμένα στοιχεία.
Στο Ηράκλειο μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί τέσσερις αιτήσεις, στην Αθήνα πολλές, φυσικά σε άλλες περιοχές έχουν αποδεχτεί τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου και δεν προχωρούν σε τέτοια αιτήματα ή ..σέβονται τις εντολές του αρχηγού του συνδυασμού. Στην Κίσαμο ως και τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα κατ' αρχάς δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση για το αποτέλεσμα, λίγες γκρίνιες μόνο για τις "τάπες" που έφαγαν οι υποψήφιοι σε πολλά εκλογικά τμήματα, αλλά και αυτό οι παλιοί το ξέρουν και δεν χολιούν.
Όσο για τα σενάρια των εδρών κατά ενότητα και αυτό είναι μπερδεμένο με πολλές πιθανότητες να ισχύσει η πρώτη άποψη και οι έδρες στα Εννιά Χωριά να παραμείνουν μια και μια, εξάλλου αν δεν είχαμε και αυτό οι δημοτικές εκλογές θα περνούσαν στην ιστορία σαν οι πιο αναίμακτες....Ο πόλεμος της 11ης θέσης στην Ενότητα της Κισάμου δημιούργησε το πρόβλημα και συνεχίζει να το ταλανίζει... ώσπου να παρθεί η σίγουρη απάντηση απο το Πρωτοδικείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: