Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ THN LANE

Εξώδικο προς την «Λασιθιωτική Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία» (LANE Lines) απέστειλε ο Δήμος Κυθήρων για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά.
Δείτε εδώ ολόκληρο το εξώδικο
Στο εξώδικο το οποίο κοινοποιείται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου αναφέρεται ότι
«μεταξύ των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η εταιρεία σας δια της συμβάσεως ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής "Κυθήρων - Αντικυθήρων" είναι πρωτίστως, η εκτέλεση όλων των δρομολογίων, ανελλιπώς, πλήρως και ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις δρομολογίων ΥΕΝΑΝΠ/ΔΘΣ τηρώντας τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις».
Ο Δήμος Κυθήρων σημειώνει ότι....
...
«το τελευταίο διάστημα, επανειλημμένως, η εταιρεία σας παρέβη εκ νέου τις εκ νόμου και της συμβάσεως απορρέουσες υποχρεώσεις της, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση, σύγχυση και ανασφάλεια στις μεταφορές και την τροφοδοσία των νησιών του Δήμου μας, αλλά και σημαντική επιβάρυνση, ταλαιπωρία και οικονομική και ηθική ζημιά στους χρήστες της γραμμής».
Επιπλέον κάνει γνωστό πως
«σε περίπτωση που παρά ταύτα εξακολουθήσετε με πράξεις ή παραλείψεις σας να παραβιάζετε τους όρους που η Πολιτεία έθεσε για την προστασία και διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, θα προσφύγουμε στις αρμόδιες κατά περίπτωση αρχές, κατά παντός υπευθύνου, προς εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας και αποκατάσταση των προκληθέντων εις βάρος μας ζημιών».
Τέλος, στην εξώδικη διαμαρτυρία, ο Δήμος Κυθήρων επισημαίνει ότι
αξιώνουμε από τις Αρχές προς τις οποίες κοινοποιείται η παρούσα, ασκώντας με συνέπεια τις εποπτικές αρμοδιότητες που τους παρέχει ο Νόμος, να φροντίσουν για την ορθή και σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις εφαρμογή των όρων που διέπουν τη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, καταλογίζοντας ευθύνες όπου υπάρχουν και επιβάλλοντας τις δέουσες κυρώσεις, ως κατά περίπτωση προβλέπονται από το Νόμο και στο πλαίσιο των απορρεουσών από τη Νομοθεσία και σαφώς οριοθετημένων αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών τους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: