Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ....

Επειδή πολλά πράγματα γράφτηκαν αλλά και ειπώθηκαν μετά την χθεσινή πρωτοβουλία για το Κέντρο Υγείας Κισάμου, του νέου Δημάρχου Κισάμου Θ. Σταθάκη, που είναι άξια συγχαρητηρίων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
  - Το Καστέλι, η Κίσαμος είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού, όπως πολύ σωστά τόνισε και ένας πρώην δήμαρχος. Δεν θα κρίνω αν ήταν αρκετός κόσμος στην συγκέντρωση ή όχι. Αυτό όμως που μπορώ να παρατηρήσω επειδή ήμουν παρών, είναι ότι πάλι κυριάρχησαν οι ήρωες των καναπέδων και των καφενείων, κοινώς οι σωτήρες της Κισάμου.
Πολλοί που θα έπρεπε να ήταν εκεί,έλαμψαν δια της απουσίας τους, φαντάζομαι ότι ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΒΕΙ...δηλ. είναι τόσο ασήμαντο ή δεύτερης προτεραιότητας το γεγονός ότι το σημαντικότερο αγαθό μας, η ΥΓΕΙΑ στην Κίσαμο υπολειτουργεί με κόστος ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩ..
Επειδή η πλειοψηφία κοιτάζει ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΥΡΩ είμαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσίας θα έχουν πρόβλημα όταν σε λίγο δεν θα έχουμε Κ.Υ. Ποιανού επισκέπτη θα είναι πρώτη επιλογή η Κίσαμος όταν το πλησιέστερο νοσοκομείο θα είναι από 40 έως 100 χιλιόμετρα μακρυά.
Όταν βράζει το διαδίκτυο για πως χάνονται ανθρώπινες ζωές..
Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί όλοι μας ότι ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ..
Η Κρήτη λοιπόν σταματάει στο Κολυμπαρι ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ...
Από την Περιφέρεια Κρήτης που πήρε στην Κίσαμο  67%  ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, δηλ να πιστέψω οτι όλοι ήταν γεμάτοι υποχρεώσεις..
Απο την πολιτική ηγεσία ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ.. οι ψήφοι είναι στις καταστροφές και όχι στην πρόληψη.
Από τους τόσους συλλόγους της περιοχής μας πολιτιστικούς, οικονομικούς εθελοντικούς ελάχιστοι εκπρόσωποι.
Ιδιώτες γιατροί κάθε ειδικότητας, στα ιατρεία τους..
Από τους 300 περίπου υποψήφιους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της περιοχής μας ελάχιστοι παρόντες.. τόση αγάπη πια για τον ΤΟΠΟ;
Αν θέλουμε να αλλάξει ΑΥΤΟΣ ο τόπος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και να σταματάει η Κρήτη στην Κίσαμο πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να αλλάξουμε νοοτροπία...
Επειδή λοιπόν είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και κάνουμε λάθη σίγουρα θα μας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε ΠΟΣΟ ΚΙΣΑΜΙΤΕΣ ήμαστε σε επόμενες δράσεις που θα αφορούν την ΚΙΣΑΜΟ ΜΑΣ,αλλά και στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να βρεθεί λύση για το Κ.Υ.
Συγχαρητήρια στην νέα δημοτική αρχή που ξεκινάει δυναμικά και εύχομαι να μην αρκεστεί στην συγγραφή ωραίων στρογγυλών επιστολών διαμαρτυρίας, όπως αρκετοί προκάτοχοι της..

Με τιμή
Μιχάλης Στ. Χαιρετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: