Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Καθημερινά είναι τα παράπονα και οι επισημάνσεις πολιτών για την κατάσταση του οδικού δικτύου που εύλογα απαιτούν από την πολιτεία να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την άνεση στις μετακινήσεις και στις μεταφορές. Σήμερα όμως, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Οι εποχές των «παχέων αγελάδων» έχουν περάσει χωρίς οι απαραίτητες οδικές υποδομές να έχουν ολοκληρωθεί. Η περιφέρεια έχει να διαχειριστεί ένα προϋπολογισμό κατά 65% μειωμένο σε σχέση με την προ κρίσης εποχή, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και οδηγεί συχνά σε παρεμβάσεις-βελτιώσεις τοπικού κυρίως χαρακτήρα (Δεν αναφέρομαι σε συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ). Τέτοιου τύπου εργασίες συνεχίζονται σήμερα στην περιοχή της Κισάμου (Φαλελιανά) σε δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο(Φώτο).
Τις επόμενες μέρες θα δοθεί -επιτέλους- λύση και στο επιτακτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διερχόμενοι του ΒΟΑΚ στο ύψος του Ταυρωνίτη, ένα πρόβλημα που μας εκθέτει και που η ελληνική γραφειοκρατία(κατακερματισμός αρμοδιοτήτων) δεν έχει επιτρέψει τόσο καιρό να ξεπεραστεί. Καλό φθινόπωρο σε όλους και ιδιαίτερα εύχομαι στους συνάδελφους τις αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού καλή δύναμη και καλή θητεία.
Σημανδηράκης Παναγιώτης

Φίλτατε Παναγιώτη καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε σένα..οι Κισαμίτες έχουν υπομονή τεράστια, κάθε προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη αλλά και πάλι όταν οι αγελάδες ήταν καλοθρεμμένες η Κίσαμος ήταν απ΄όξω.
Δες αλήθεια το οδικό δίκτυο από Έλος ως και Βάθη η κατάσταση είναι τραγική, και αν ως του χρόνου δεν γίνει μια διαπλάτυνση και πέσει και άσφαλτος θα θρηνήσουμε θύματα...και μιλάμε για ένα δρόμο που τον "περπατούν" 2000 αυτοκίνητα ημερησίως!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: