Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο δημοσιογράφος* των Χ.Ν ερωτά τον υποψήφιο δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη!
- Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης Λαφονησίου – Μπάλου παρουσιάζει τελικά κέρδη 77.861 ευρώ το 2013. Είστε ικανοποιημένοι από την οικονομική διαχείριση των περιοχών αυτών;
Απάντηση...
- Από την αρχή φάνηκε το δημοκρατικό έλλειμμα
στην παράταξη, αλλά κυρίως στον ίδιο τον κ. Μυλωνάκη. Δεν δέχθηκε την αύξηση των μελών του Δ.Σ. της Μονομετοχικής Επιχείρησης του Δήμου που διαχειρίζεται τις περιοχές αυτές ώστε να μετέχουν και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ηταν σκόπιμο αυτό ώστε να μην υπάρχει έλεγχος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι πράττουν στη Μονομετοχική. Να μην υπάρχει καμία ενημέρωση του Δ.Σ. Πέρυσι ζητήσαμε εγγράφως να μας δείξουν τα οικονομικά στοιχεία. Οταν όμως αυτό γίνεται πιεστικά και καταναγκαστικά, δεν έχει αποτέλεσμα. Είναι υποχρεωμένη η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να ενημερώνει το Δ.Σ., τους πολίτες. Mας είπαν ότι είχαν 2,5 εκατ. τζίρο και κέρδη 77.861 ευρώ τη χρονιά που πέρασε. Λένε ότι αγόρασαν ομπρέλες, έδωσαν 250.000 ευρώ, πλήρωσαν και 420.000 στο 20% του φόρου. Ολα αυτά μαζί ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ. Μέχρι τα 2,5 εκατ. μένουν πολλά ακόμα. Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι αυτή η επιχείρηση έχει αυτά τα έσοδα, όταν πουλάνε το σάντουιτς 3 ευρώ, τον καφέ 3,5 ευρώ, το νερό 1 ευρώ, όταν έβαλαν πολλαπλάσιες ομπρέλες. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι γίνεται σωστή διαχείριση. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν έσοδα από εκεί για να κάνουμε κοινωνική πολιτική, να βοηθήσουμε τα σχολειά μας. Στόχος μας είναι οι παραλίες να συνεχίσουν να δουλεύουν υπό τη διοίκηση του Δήμου γιατί μπορεί να υπάρχουν οφέλη για τους δημότες. Για το Λαφονήσι είμαστε υπέρ της λειτουργίας μιας κοινής διαδημοτικής επιχείρησης με τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου.
Περισσότερα στα Χανιώτικα Νέα 
*Γ. Κώνστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: