Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει 4 χρόνια τώρα, ότι η παραλία στο Ελαφονήσι ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος της στον Δήμο Κισάμου, ούτε έχουν καταλάβει ότι την Γαλάζια σημαία εκεί την κέρδισε μπράτσο μπέτι ο τότε δήμαρχος Ιναχωρίου Κ. Κουκουράκης, φυσικά ποτέ δεν αναρωτήθηκαν και πως χάθηκε από εκεί η γαλάζια σημαία πριν 2 χρόνια. 
Ο Κωστής με το τότε δημοτικό του συμβούλιο έκανε όλη την προσπάθεια, από την ακτή ως το νησί, από τους διαδρόμους ως και την προστασία των κέδρων, με περιβαλλοντολογικές μελέτες, με τρέξιμο και κόπο.... το ότι την αίτηση κατέθεσε ο τότε δήμαρχος Πελεκάνου κ. Ζουριδάκης, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα!!! Φυσικά ούτε ακόμα και σήμερα καταλαβαίνουν ότι οι γαλάζιες σημαίες δεν έχουν σύνορα και στραλίκια, και μια παραλία 480 μέτρων είναι αδιαίρετη και ενιαία... Το ξαναλέω και αν δεν το καταλαβαίνουν ας κάνουν μια προσπάθεια να ρωτήσουν πρώτα.... η παραλία στο Ελαφονήσι ανήκει στην Κίσαμο και όχι σε όποιον καταθέτει μια αίτηση για Γαλάζια σημαία!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: