Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΤΙΑΧΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Προς το τέλος της διαδικασίας του «Ντιμπέϊτ των υποψηφίων Δημάρχων» στον Πλάτανο. Ο κ. Σταθάκης κατά το κλείσιμο της τελικής του τοποθέτησης, πέταξε μια ρουκέτα, που για τον Πλάτανο είναι βόμβα μεγατόνων, ότι «τα νερά της περιοχής μας έχουν πωληθεί σε ιδιωτική εταιρεία» η οποία προτίθεται να φτιάξει «Αιολικό – Αντλητικό – Υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας». Καταλαβαίνετε την αγανάκτηση του κάθε ενός  από τους συγχωριανούς μας και βέβαια  εμένα του ιδίου που από αγανάκτηση ακούγοντας τα παραπάνω αντέδρασα  αυτόματα και ζήτησα το λόγο από τον νυν Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη. Ο οποίος  σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα για τον Πλάτανο δεν γνώριζε τι να μου απαντήσει, παρόλο που η δικιά του πλειοψηφία το είχε  ψηφήσει παμψηφεί. Το μόνο που μου απάντησε ήταν ότι είμαι  «λαϊκιστής»  και ότι «ο ίδιος θα φέρει το νερό από το Βατόλακο, στις Λουσακιές τον Πλάτανο και τα Φαλάσαρνα εκατομμύρια κυβικά νερού» προσοχή μη μας πνίξετε!
Επειδή το θέμα του νερού είναι ζωτικής σημασίας για το Πλάτανο και την ευρύτερη περιοχή. Όπως καταλαβαίνετε το θέμα διερευνήθηκε  περαιτέρω. Γιατί διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος την περίοδο που ήταν Δήμαρχος η κα. Σκουλάκη και ο κ. Σταθάκης Αντιδήμαρχος, όπως επίσης ο κ. Κουμάκης ήταν σύμβουλος ή μελετητής του ΟΑΔΥΚ και στη συνέχεια αντιδήμαρχος μέχρι και σήμερα. Εκείνη την περίοδο είχαμε κάνει ότι μπορούσαμε για να δρομολογήσουμε τη μελέτη της «Λιμνοδεξαμενής  Πλατάνου – Σφηναρίου», παρόλα αυτά τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα για να προχωρήσει η συγκεκριμένη μελέτη, δεδομένου ότι ο κ. Κουμάκης είχε διπλό ρόλο, ως Αντιδήμαρχος αλλά και ως καλός γνώστης από την μεριά του ΟΑΔΥΚ. Αφού λοιπόν δεν έγινε τίποτα, ο κ. Μυλωνάκης μας παρουσίασε άλλες « λύσεις» που τις έχουμε ξανακούσει εδώ και 30 χρόνια και τις έχει μάλιστα συμπεριλάβει στο «νέο του πρόγραμμα».
Επίσης διαπιστώθηκε ότι η ΜΠΕ της εταιρίας  του υβριδικού πάρκου απαιτούσε την κατασκευή σειράς γεωτρήσεων (6 γεωτ. και  χρήση του νερού όποια και αν ήταν) σε μεγάλο υψόμετρο την δέσμευση  και απαίτηση των νερών από την Αγία Παρασκευή Σφηναρίου, όπως και ότι νερά υπάρχουν στο ρέμα Μελισσιά – Άνω Σφηνάρι, κ.α. όπου θα ήταν οι πηγές πλήρωσης της «Λιμνοδεξαμενής Πλατάνου – Σφηναρίου» εάν προχωρούσε η μελέτη.
Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το υβρ. πάρκο εστάλει το Δεκέμβριο του 2010 στους δύο πρώην Δήμους Κισάμου – Ιναχωρίου προς έγκριση. 
Ευτυχώς που ο τότε Δήμαρχος Ιναχωρίου ενημέρωσε και ανακοίνωσε στον τύπο για τη σχετική μελέτη αλλά και τρεις ημέρες (27/12/2010) πριν εκπνεύσει η θητεία του προκάλεσε Δ.Σ. όπου αποφασίστηκε ότι δεν συμφωνεί «με την περιβαλλοντική  αδειοδότηση του έργου όπως αυτό αναφέρεται στην ΜΠΕ»
Χαίρομαι που τέτοιου είδους άνθρωποι πλαισιώνουν τις  γραμμές μας, της «Ανεξάρτητης  Πρωτοβουλίας Ευθύνης».
Γιατί  εσείς μάλλον από ανευθυνότητα διακατέχεστε προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα εκατέρωθεν. 
Με Ευθύνη και Εκτίμηση
Χουρδάκης Εμμανουήλ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: